Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni obračun Mosta i HDZ-a

Kandidat HDZ-a: "Most za Metković nije ništa učinio, poslužio im je kao odskočna daska za Zagreb"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi partneri s usponima i padovima. Ali u gradovima i županijama - ljutiti neprijatelji.

To je odnos HDZ-a i Mosta, dva i pol mjeseca uoči lokalnih izbora. HDZ ne skriva da želi osvojiti Mostovu utvrdu Metković, no Most oštro poručuje - neće ići! Može li žestoka bitka na jugu Hrvatske poljuljati Vladu istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

HDZ juriša na Mostovu utvrdu

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

"Očekujemo pobjedu Hrvatske demokratske zajednice", najavio je HDZ-ov potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Njihov kandidat je oštar.

"Most za Metković nije ništa učinio u protekle četiri godine, jer im je Metković poslužio samo kao odskočna daska za Zagreb", kaže Dalibor Milan, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Metkovića.

Obraniti Metković za Most je pak, bitka svih bitaka. Vodi je gradonačelnica Katarina Ujdur, koja je zamijenila Božu Petrova.

"Od gospodina Jandrokovića i Bačića mislim da nema neke velike koristi, a evo i župan se sjetio Metkovića. Mislim da im to neće puno pomoći", kaže gradonačelnica.

Teške riječi - osim u Metkoviću, gdje se za vlast bore Ujdur i Milan, očekuju se i u Omišu, te Splitu. HDZ-ov Andro Krstulović Opara protiv Mostova enigmatičara Roberta Pauletića. Splitsko-dalmatinski župan, Zlatko Ževrnja čeka Mostova izazivača, a nagađa se o Miri Bulju. U dubrovačko-neretvanskoj županiji frcat će iskre između dvojice Nikola - Grmoje i Dobroslavića.

"Očekujemo da će dosadašnji župan Nikola ostati župan, a dosadašnji zastupnik Nikola, zastupnik u Saboru koji podržava Vladu", kazao je Jandroković.

U HDZ-u su nervozni, uzvraća Mostov politički tajnik.

"Ja mislim da će se moj imenjak Nikola umiroviti, a ja preuzeti upravljanje županijom. A isto tako, Katarina će u prvom krugu pobijediti u Metkoviću", uvjeren je Grmoja.

Dok na jugu pljušte optužbe, a u Zagrebu se biraju riječi, svi uvjeravaju - Vlada će voziti stabilno.

"Imamo dogovor s Mostom da ćemo na državnoj razini očuvati našu koaliciju, stabilnu vlast", kaže Jandroković. 

"Središnjica ili u Zagrebu ili u Dubrovniku. Vidimo da je tu Bačić jako aktivan. Možda žele oslabiti Most u Metkoviću, ali u tome neće uspjeti", siguran je Grmoja.

Politički analitičar Tihomir Cipek smatra da HDZ pokušava uzdrmati temelje Mosta.

"Vide da, ako pobijede u Metkoviću, da će dovesti u pitanje cijeli Most i da bi onda eventualno kasnije mogli u nekim parlamantarnih izborima komotnije vladati bez Mosta. Ako Most izgubi u svojim bazama - onda je to početak kraja", smatra Cipek.

Do velikog su raspleta još tri mjeseca.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene