Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen prevarant

Oboljeloj od raka za 3.000 kuna ubrizgavao nepoznatu tekućinu u rektum tvrdeći da je lijek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Michael Rimarchuk je pacijente liječio preparatima za koje je znao da nemaju učinka, a na njima je zaradio više od 200 tisuća kuna.

Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv 77-godišnjeg hrvatskog nadriliječnika Miroslava Michaela Rimarchuka kojega tereti da je pacijente liječio preparatima za koje je znao da nemaju nikakvog učinka i pritom zaradio više od 214 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante"

Rimarchuka se tereti da je od kolovoza 2011. do početka rujna 2013. bez neophodne stručne spreme u svojoj ordinaciji u Zaprešiću, točnije tvrtki koja nije registrirana za pružanje medicinskih usluga, pružao neodgovarajuće tretmane bolesnima i za to im naplaćivao 400 eura po danu.

Zbog njegovih lažnih tretmana znatno se pogoršalo zdravstveno stanje 12-godišnjoj dijabetičarki iz Bijeljine, a među nedjelima za koja je optužen su i lažno liječenje pacijentice iz Hrvatske, dvije slovenske državljanke i jednog Crnogorca.

>>Prevarant pao zbog lažne viagre

'Tereti ga se da je, između ostalog, aplicirao supstance produkata koje je neovlašteno proizvodio i za koje je znao da nemaju nikakvog medicinskog učinka, tvrdeći im da će se izliječiti upravo uzimanjem i korištenjem terapija koje im je on odredio i propisivao', izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Naime, Rimarchuk je stomatologu iz Crne Gore uzeo 6000 eura za liječenje ožiljaka od opeklina koje je tretirao hladnim tuševima i masti. Slovenku koja je imala rak jajnika za 400 eura po terapiji navodno je liječio ubrizgavanjem nepoznate bijele tekućine medicinskom špricom u rektum, dok je njenoj sunarodnjakinji, inače medicinskoj sestri, za istu ‘nagradu’ bijelu tekućinu u rektum ubrizgavao analnom sondom.

Bude li osuđen, prijeti mu i do pet godina zatvora, a tužiteljstvo je uz optužnicu zatražilo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

'Ugledavši čovjeka od 77 godina koji je izgledao daleko bolje i mlađe od mene koji navrših 51 godinu, njegov način govora te jedinstvene najprirodnije metode liječenja koje je primjenjivao po svijetu u svojim klinikama, držale su me u nekom deliriju kao da sam u nekom SF filmu. Njegova jedinstvena prirodna dijagnostika ljudskog zdravlja kada vas pogleda i dodirne neki dio vašeg tijela, zapravo je bila samo plod moje mašte', kaže jedna od prevarenih pacijentica. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene