Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani ogorčeni

Obližnji kamenolom uništava im kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ih nije zahvatio potres poput onog u Italiji, mještanima Jagodinja kod Benkovca prijeti slična sudbina. Doslovno im se trese tlo pod nogama. Tvrde da će im se zbog detonacija iz obližnjeg kamenoloma kuće uskoro srušiti do temelja.

Ispucali zidovi i temelji, kamena prašina čak i na povrću. Mještani Jagodinje Gornje svakodnevno, već godinama žive pod stresom. Život im je, tvrde, zagorčao obližnji kamenolom. S godinama se proširio na svega 100-tinjak metara od kuća.

Pročitajte i ovo Kamenolom; ilustracija - 4 Investitorima zarada, mještanima mrvice Godinama trpe veliku prašinu i buku, a u proračun stiže tek 330 eura mjesečno Ilustracija U Velikoj Britaniji Židovi na udaru: ''Mi smo snažni i otporni, no eksplozija mržnje protiv naše zajednice je apsolutna sramota''

Direktor kamenoloma nije htio razgovarati, opravdao se poslovnim obvezama. U telefonskom razgovoru rekao je da poštuju sve zakonske odredbe, a ukoliko inspektori utvrde da je do štete došlo zbog njihovog djelovanja osiguravajuća tvrtka snosit će troškove sanacije.

Posla bi mogli imati i konzervatori. Kuća stara više od 300 godina pukla je gotovo na pola, kao i bunar o kojem ovisi cijelo selo. Prije radikalnijih poteza mještani će tražiti pomoć državnih institucija. No, nešto se hitno mora poduzeti, jer popravljanje fasada, kažu, više nema smisla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene