Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni detalji krađe

18-godišnjaci ukrali ispite za državnu maturu, žena (43) ih uništila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovršeno je krim istraživanje nad 43-godišnjakinjom, 18-godišnjakinjom i trojicom 18-godišnjaka.

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom, 18-godišnjakinjom i trojicom 18-godišnjaka zbog sumnje da su otuđili ispite za državnu maturu, izvijestila je PU istarska na svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu Studenti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) bez odvojenog ocjenjivanja Zbog loših rezultata državne mature stiže velika promjena: "Nije u redu da netko padne cijelu maturu sam zato što je pao esej"

'Istraživanjem je utvrđena sumnja da su počinili kaznena djela teške krađe te skidanja i povrede službenog pečata i znaka, dok se 43-godišnjakinju sumnjiči da je počinila i kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela', stoji u priopćenju.

NOVI SKANDAL NA DRŽAVNOJ MATURI Zbog krađe ispita uhićeno pet osoba

Troje 18-godišnjaka i 18-godišnjakinja su 16. lipnja između 10 i 15.50 sati u prostorijama pulske škole uzeli ključ prostorije u kojoj su bili zaključani ispiti, nakon čega su iz te prostorije otuđili dva ispita za državnu maturu i vratili ključ.

Nakon toga zapečaćene ispite su odnijeli 43-godišnjakinji koja i je otvorila i zatim uništila.

Osumnjičeni su jutros, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, privedeni pritvorskom nadzorniku PU istarske.

Podsjetimo, maturante je u srijedu ujutro dočekala obavijest NCVVO-a kako se odgađa polaganje dijela ispita iz hrvatskog jezika. Umjesto u srijedu u 9 sati, maturanti su esej pisali danas u 10 sati.

Ministarstvo je javnost obavijestilo kako je do odgode došlo zbog krađe ispita, a kasnije tijekom dana uhićeno je pet osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene