Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Prijave do 15. veljače

Objavljen je novi Erasmus natječaj: Po znanje van može još više mladih Hrvata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski studenti imaju novu priliku znanje i iskustvo stjecati na nekom od prestižnih svjetskih fakulteta. Objavljen je novi Erasmus natječaj, prema kojem će u novoj akademskoj godini priliku da znanje i iskustvo steknu u nekoj stranoj zemlji dobiti još više mladih Hrvata.

Po rastu broja studenata koji odlaze na studentske razmjene, prvi smo u Europi, a broj stranaca koji dolaze u našu zemlju u godini dana se udvostručio. Zahvaljujući studentskoj razmjeni Erasmus, Migel, student iz Španjolske ovu je zimu uživao na zagrebačkom snijegu. 'Odlučio sam otići ne u najčudniju zemlju, već u onu koja je najudaljenija, neoubičajena', rekao je Migel.

Pročitajte i ovo Katarina Bilonić, Agencija za mobilnost i EU Vrijedno iskustvo Raste interes za studiranjem u inozemstvu, ali i Hrvatska je popularna destinacija među stranim studentima EU, mladi i obrazovanje - 3 10 godina članstva Što je Europska unija donijela mladima? Euri im i nisu baš sjeli, a muči ih i još jedan problem

Po znanje je s prijateljem Franom došao na fakultet novinarstva te akademiju dramskih umjetnosti prije pet mjeseci. 'Ovo je sada kao moja mala kuća, uvijek ću se rado sjetiti i reći: Da, bio sam u Zagrebu i da znam kako doći tramvajem do Trga bana Jelačića', kaže Migel.

>> Velika navala na program Erasmus: Svi žele u studentsku razmjenu!

Primjer ovih Španjolaca pratit će i gotovo 600 stranaca, koliko ih se očekuje da će do kraja akademske godine doći u našu zemlju. 'Najviše im se svidi mentalitet ljudi, svide im se cijene i svidi im se more', rekla je Morena Šimetić, predsjednica udruge Erasmus student network Zagreb.

Novi semestar donosi i novu priliku za studiranjem u inozemstvu za gotovo 8.000 Hrvata, od kojih će neki dobiti stipendiju u iznosu od 400 eura. Po rastu broja mladih koji po znanje odlaze u europske zemlje, prvi smo u Europi.

Filip je u središtu Madrida živio s devet cimera. 'Imam smještaj u raznim europskim gradovima od kud dolaze prijatelji koje sam tamo upoznao', rekao je Filip. Student pravnog fakulteta Daniel po nova je znanja i iskustva prije pet mjeseci otišao u Regensburg.

'Jako mi je dobro. Upoznao sam puno ljudi i vidio puno mjesta. Mislim da to nije toliko ni komplicirano ni skupo i mislim da to treba probati, da to treba iskusiti. Stvarno je predobro', rekao je Daniel. Priliku za upoznavanje svijeta studenti mogu iskoristiti do 15. veljače, do kada traju prijave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene