Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespovratna sredstva

Obiteljska farma dobila više od 2 milijuna kuna europskog novca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članstvo u Uniji donosi i brojne prednosti. Novca u europskoj blagajni ima, samo ga treba znati iskoristiti. Upravo je to učinila i jedna farma koka nesilica koja je izgrađena bespovratnim europskim novcem.

Obitelj Rečić desetljećima se bavi uzgojem peradi. 'Ja i moja obitelj bavimo se proizvodnjom rasplodnih koka, rasplodnih jaja i jednodnevnih pilića', kazao je Damir Rečić.

Pročitajte i ovo Uskršnja jaja - 4 Tradicionalno na stolu Jedemo ih manje, a plaćamo više: Uskrs bez njih teško da je moguć Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Farmu su modernizirali, kako kažu u pola cijene. Iz IPAR programa dobili su polovicu novca. 'Dobili smo 2.106.000 kuna. Puno nam to znači, u biti smo dobili pola ovog novog objekta, vraćena su nam sredstva nazad, smanjen nam je kredit', kazao je Damir.

>>
Najstariji maslinik u Hrvatskoj dobio gotovo pola milijuna eura!

No, ne samo to – i posao im je olakšan. 'Prije je bilo većinom fizički i sporije. Međutim, danas je, kao što vidite, taj objekt moderniziran po najvišim standardima. Povećali smo duplo proizvodnju', kazao je Franjo Rečić.

Kako ne bi morali puno dalje od farme, sami proizvode i hranu – od kukuruza, soje i žita. Pune ruke posla imaju svaki dan jer sve koke treba i nahraniti. '5.600 koka plus 600 pijetlova, što je ukupno 6.200 komada, a to vam je kapacitet ovog objekta', kazao je Franjo.

Zahvaljujući ulaganju u moderne tehnologije iz dva inkubatora godišnje se izlegne više od 500.000 pilića. 'Morate ići ukorak s vremenom, morate imati jedan dio rizika, morate sve to posložiti. To su svi koraci koji doprinose da sutra bude bolje', kazao je Franjo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene