Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća iz 1989.

Obitelji stradalih na stadionu u Hillsboroughu žele istragu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji stradalih u tragediji na stadionu u Hillsboroughu 1989. godine traže istragu postupaka britanske policije i podizanje optužnica protiv odgovornih.

Posebno istražno povjerenstvo utvrdilo je da je policija lažirala svjedočenja kako bi odgovornost za nesreću prebacila na huligane iz redova navijača nogometnog kluba Liverpool. U jednoj od najvećih tragedija na nogometnim stadionima u povijesti poginulo je 96 ljudi. Na prekrcanim tribinama doslovno su zgnječeni. Premijer Cameron ispričao se zbog policijskih propusta i zataškavanja.

Pročitajte i ovo Mladići čiste nered Pohvalni potez Mladići koji su pomogli policajcima počistiti nered nisu huligani: "Odlučili smo uskočiti i pomoći" Navijači napali policiju - 5 neredi na autocesti Svjedokinja divljačkog napada huligana na policajce: "Satima smo stajali u koloni i gledali konvoje policijskih automobila..."

>> Neredi u Francuskoj: Mladi palili aute i zgrade, policija uzvratila gumenim mecima

'Oduševljena sam zbog navijača, koji su bili ondje. Željela sam da budu potpuno oslobođeni krivnje. Ne samo onih 96 koji su poginuli. Mislim da je taj put gotov. Nisu učinili ništa pogrešno tog dana. Spasili su mnogo života. Ne znamo koliko. Policija nije obavila svoju dužnost. Nisu učinili ono što je trebalo. Naši navijači jesu', kazala je Margaret Aspinall, iz udruge za potporu obiteljima stradalih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene