Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Županijskog suda

Odbijena žalba za oduzete umjetnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zagrebu odbio je dvije žalbe Sanaderovog odvjetnika.

Županijski sud u Zagrebu odbio je žalbu odvjetnika Ive Sanadera koja se tiče privremeno oduzete kolekcije umjetnina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnica Novak poručila VIDEO: 'Obitelj Sanader već je doista uznemirena ovim postupkom' Slika nije dostupna Blokirana kuća u Kozarčevoj Policija pomno prati 'promet' oko kuće Sanaderovih

Podsjetimo, umjetnine su oduzete iz obiteljske kuće u Kozarčevoj ulici, a njima do pravomoćnosti slučaja nitko ne može raspolagati. Pismo Mirjane Sanader u kojem ona na nekoliko stranica detaljno opisuje što obitelj proživljava već mjesec dana, koliko je Sanader u salzburškom pritvoru stiglo je na neke od nadležnih institucija. Saborskom odboru za ljudska prava, pučkom pravobranitelju, HHO-u, te Amnasty Internationalu požalila se, da je njoj i kćeri, zbog postupaka državnih institucija ugrožena sloboda kretanja i pravo na nepovredivost doma.

'Žalbe su odbijene kao neosnovane, čime su rješenja postala pravomoćna. Da se određene pokretne stvari, u konkretnom slučaju umjetničke vrijednosti, ni na koji način ne smiju otuđiti do okončanja kaznenog postupka, a sve kako bi se osiguralo eventualno oduzimanje imovinske koristi', otkriva sudac Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

>> Bivši premijer branit će se da je slike dobio na dar

>> Presedan: Dokaže li mu se krivica, Sanaderove slike idu 'na bubanj'

Također, odbijena je i žalba koja se odnosi na blokadu računa u poduzećima u kojima Sanader i članovi njegove obitelji imaju svoj udio. Sanaderov odvjetnik Goran Suić ranije je izjavljivao kako mogu dokazati da su umjetnine stečene na legalan način.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene