Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Kraj životne drame

Obitelj prvog hrvatskog redarstvenika dobila novi dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Životna drama Ljubomira Ljubičića, prvog hrvatskog redarstvenika zaboravljenog od svih, sretno je završila.

Nakon dvadeset godina života u samo 24 kvadrata danas njegova obitelj uživa u novom stanu koji su uz pomoć Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Zagreba dobili na korištenje.

Pročitajte i ovo Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu" Slika nije dostupna Šesteročlana obitelj na ulicu? Uništen i ponižen, mirovina mizerna, prijeti deložacija

Stan je još uvijek prazan, samo je dječja soba uređena, no sve je spremno za namještaj koji stiže idući tjedan. 'To treba još malo samo urediti, još neke sitnice i mi se već idući tjedan preseljavamo' rekao je Ljubomir.

Obraz državi u slučaju zaboravljenog branitelja Ljubičića i njegove obitelji spasio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Ministar policije održao je svoje obećanje izrečeno u kolovozu na postrojavanju Prvog hrvatskog redarstvenika.

>> Prvog hrvatskog redarstvenika s obitelji šalju na ulicu

>> Uništen i ponižen, mirovina mizerna, prijeti deložacija

'Ljubičić je dobio stan u ovom trenutku primjeren za njegovu četveročlanu obitelj i suprugu', rekao je Dubravko Novak, tajnik u Kabinetu ministra. Potresnu priču šesteročlane obitelji koja je nakon dvadeset godina života u Teslinoj ulici zbog nemara države trebala završiti na ulici, primijetili su i u gradu Zagrebu. Odmah su priskočili u pomoć.

'Ne treba puno pričati, djela govore više od riječi, to je minimum da im se odužimo, da imaju krov nad glavom', rekao je gradonačelnik Milan Bandić. Novom stanu najviše se vesele Ljubomirova djeca, napokon će svatko imati svoju sobu.

Dok Ljubomir radove privodi kraju, na drugom dijelu grada supruga sprema stvari za novi stan, useljenje ne može dočekati. 'Ona je sretna i zadovoljna kao i mi svi, stvarno sretna', rekao je Ljubomir. Žvotna drama u 24 kvadrata je iza njih. Pogled s novog balkona nova je stranica u životu obitelji Ljubičić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene