Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Obitelj Lapić nije iselila zbog predstavnika gradske vlasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drniški gradonačelnik Ante Dželalija ponovio je danas da se obitelj Lapić iz bespravno useljena stana od 140 četvornih metara prije desetak dana nije trebala iseliti da bi se u stan uselio netko od predstavnika gradske vlasti.

Gradonačelnik je zamjerio kako se u priči o deložaciji prešućuje činjenica da se iseljenje nelegalno useljene obitelji Lapić obavlja u skladu s pravomoćnom presudom Općinskog suda u Drnišu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dubrovnik: Gradske vlasti na udara građana Slika nije dostupna Stanari Vrbana još uvijek čekaju pomoć gradskih vlasti

Od grada ne bi trebalo stvarati slučaj u trenutku kad je Drniš veliko gradilište i uspješno izvodi više projekata uz veliku potporu Vlade i Šibensko-kninske županije, naveo je gradonačelnik, ponovivši sve što je postignuto u Drnišu za njegova mandata. U Drnišu je na vlasti koalicija Nezavisne liste Ante Dželalije i HSLS-a.

'Kadrovi su gradu potrebni i grad će pomoći u njihovom smještaju, ali se protivimo nasilnu useljenju u stanove. Ako to čine intelektualci, prosvjetni radnici, poput Lapića, kakvu poruku šalju djeci', kazao je gradonačelnik Dželalija.

Dodao je kako je prijeporni stan izgrađen prije nego je on postao gradonačelnik kako bi se riješilo stambeno pitanje tadašnjeg gradonačelnika Ante Matića.

Na novinarski upit je li zgrada u koju se bespravno uselila obitelj Lapić namijenjena političarima, jer je u njoj predsjednica Gradskog vijeća, gradonačelnik je odgovorio da je stan njezinoj obitelji dodijelila država jer su ona i suprug branitelji, a da prijeporni stan sadašnja vlast u Drnišu nije unaprijed odredila ni za koga.

Na upit što će biti s obitelji Lapić, gradonačelnik je rekao kako gradska vlast poštuje sudsku odluku te da će se ponašati u skladu s njom, a obitelji Lapić grad je spreman pomoći koliko može kao i svim drugim obiteljima koje zatraže pomoć, rekao je Dželalija.

Deložacija mladog bračnog para Lapić nije uspjela jer su se 3. lipnja zabarikadirali u stanu. Njihovo iseljenje nije uspjelo unatoč sudskom ovršitelju, osiguranju policije i bravaru koji je pokušao ući u stan. U stan od 140 četvornih metara bespravno su se uselili prije godinu i pol dana s malodobnim djetetom, a supruga je sada u petom mjesecu trudnoće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene