Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imali su čast biti prvi

Obitelj Kardum: Mihael je šarmirao Papu i on nas je blagoslovio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među brojnim uglednicima iz crkvenog i državnog vrha bila je i sedmeročlana obitelj Kardum.

Kardumi su između 1.800 obitelji župe Blaženog Alojzija Stepinca iz Velike Gorice, odabrani da dočekaju Svetog Oca. Bili su to posebno emotivni trenuci za njih i pamtit će ih, sigurno, cijeli život.

Pročitajte i ovo Istospolni par promjene u Crkvi Papa Franjo konzervativnim kardinalima odgovorio o blagoslovu istospolnih parova Svećenik u Francuskoj odlučio iz aviona blagosloviti polja i stoku - 1 TRADICIJA FOTO Svećenik blagoslovio stoku i polja iz - aviona: "Ne vidim kako bi to obavio pješice"

Četverogodišnji Mihael Kardum svoju važnu zadaću da Svetom Ocu preda cvijeće, obavio je savršeno. No da je zatrebalo, pomogla bi mu sestra Elizabeta. Mihael je Papu šarmirao svojom željom da bude njegov pilot kad naraste.

'Biskup se pohvalio da ovaj mali želi biti pilot i kad bude veliki, da želi voziti Papu, pa se Papa jako nasmijao na taj komentar. Uzoriti kardinal se pohvalio i da je krstio Mihaela pa nas je Papa blagoslovio', ispričala je majka Klaudija. Sretan i ponosan bio je i tata ovih petero prekrasnih mališana. Za njega i suprugu ovo je važan trenutak.

'Stvarno jako, jako lijepi doživljaj. Na kraju je ispalo jako, jako spontano. Papa nam je uputio par riječi, mi smo ga na kraju srdačno pozdravili i stvarno smo jako sretni zbog toga', rekao je otac Ivan Kardum. Obitelj Kardum odabrana je na prijedlog njihovog župnika.

'Odbor za doček Sv. Oca Pape sa zadovoljstvom je prihvatio jednu takvu obitelj koja će dočekati kod zrakoplova Sv. Oca Papu i izraziti mu u ime svih obitelji dobrodošlicu i predati mu ono najljepše. Onima koje volimo predajemo cvijeće i zato ćemo Papi kojeg volimo predati cvijeće', napomenuo je vlč. Josip Ružman, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Prije deset godina njihovu ljubav blagoslovio je Papa Ivan Pavao II., pa čast da baš njihov najmlađi sin Papi predao cvijeće smatraju posebno velikim darom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene