Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se Centru za socijalnu skrb

Obitelj iz Sotina kojoj je oduzeta beba moći će je krstiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u Dnevniku Nove TV objavljena priča o obitelji iz Sotina kraj Vukovara, kojoj je oduzeto dijete, oglasio se Centar za socijalnu skrb Vukovar. Poručuju da je sve to zbog dobrobiti djeteta, jer je za roditelje, kažu, nedvojbeno utvrđeno da nisu u mogućnosti skrbiti za dijete niti zadovoljiti njegove osnovne potrebe. Nadaju se, ipak, da će se dijete u konačnici vratiti roditeljima.

Mirjani Pungrčar i Antunu Petričeviću dostavljeni su svi papiri i upoznati su s razlozima zbog kojih im je oduzeto dijete, tvrde u vukovarskom Centru za socijalnu skrb.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva"

"Roditeljima su dostavljena sva rješenja od usmenog rješenja koje predstavlja rezultat mjere žurnog izdvajanja djeteta iz obitelji. Kasnije, rješenje o povjeri djeteta udomiteljskoj obitelji i također i rješenje suda", kaže Ljubica Mudri, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vukovar.

Sve je, tvrdi ravnateljica, rađeno zbog dobrobiti djeteta. Roditelji, poručuju iz Centra, nisu u mogućnosti skrbiti za dijete niti zadovoljiti njegove osnovne potrebe.

"Materijalna situacija u obitelji nije bila razlog za ovu mjeru. Nadam se da će roditelji surađivati s centrom da će evo ga prihvaćati savjete i podršku stručnih radnika što bi bio uvjet, kao kod svakog roditelja, roditeljstvo je prije svega odgovornost", dodaje Mudri.

Krštenje kćeri im, kaže, nisu zabranili.

"Imamo podatak da od strane roditelja čak nije bilo ni traženja krštenja djeteta. Naravno da dijete ima pravo i roditelji imaju pravo da odgajaju svoje dijete prema svojim svjetonazorskim, vjerskonazorskim uvjerenjima, i sigurna sam da se to roditeljima ni u kom trenutku, slučaju nije htjelo uskratiti, onemogućiti", ističe ravnateljica.

U Centru se nadaju da će dijete ponovno stanovati s Mirjanom i Antunom. "Uvijek je krajnji cilj da se dijete vrati u primarnu obitelj, da se vrati roditeljima. Ova mjera nije nešto što bi trebalo doživljavati kao nešto loše od strane institucije, ova institucija postoji baš radi zaštite prava i dobrobiti djeteta", kaže na kraju Mudri.

Ravnateljica ističe i da se o Mirjaninu i Antunovu djetetu, Centar u Vukovaru skrbi od 4. mjeseca njegovog života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene