Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokop u petak

Milinović: Brodarac je imao najbolju zdravstvenu zaštitu, nažalost nije uspjelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcija tijela preminulog generala Đure Brodarca, obavljena u osječkoj bolnici, pokazala je da je sepsa bila uzrok smrti.

Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je da je kontrola okolnosti u kojima je preminuo umirovljeni general Đuro Brodarac pokazala da je Brodarcu u Kliničkom bolničkom centru Osijek pružena najveća moguća razina zdravstvene zaštite. 'Ono što sam jučer rekao da ću prekontrolirati, je li zdravstveni sustav reagirao sukladno svojim mogućnostima - jest. U kliničkom bolničkom centru Đuro Brodarac imao je najveću razinu zdravstvene zaštite koja je moguća u Hrvatskoj. Nažalost, nije se uspjelo', rekao je Milinović novinarima ispred Banskih dvora nakon sjednice Vlade i dodao da o nalazima obdukcije ne može govoriti. 'Moramo zadržati razinu dostojanstva da u javnost ne izlazimo s nalazima', rekao je.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Velika bruka Tomašević se narugao lajkovima za Jandrokovićev govor: "Oduševljeno su ga podržali ministar Erlić i masa Vijetnamaca" HDZ-ov sabor Slažu se liste Iza kulisa HDZ-ova sabora: Mogu li džokeri s klupe zadati udarac izazivačima? "Moje ime još ima težinu na desnici"

Ninoslav Ljubojević, predsjednik Županijskog suda u Osijeku, Izjavio je kako nalaz obdukcije tijela Đure Brodarca pokazuje da je sepsa uzrok smrti. Ninoslav Ljubojević tvrdi kako Petar Šale, Brodarčev odvjetnik, nije ni sucu koji je odlučivao o pritvoru niti sucu koji je vodio istragu dostavio medicinsku dokumentaciju.'Nigdje u spisima ne postoji medicinska dokumentacija koju je predao odvjetnik. Po svemu sudeći, nije ju predao ni u zatvoru već je zatvorski liječnik utvrdio visok tlak, povišen šećer i slične tegobe', rekao je Ninoslav Ljubojević.

Na takve tvrdnje Petar Šale za Dnevnik.hr kaže da su medicinsku dokumentaciju predali u zatvoru, jer bez nje Đuro Brodarac ne bi mogao dobiti potrebne lijekove. Dodao je kako zatvorski liječnik nije pregledao njegovog branjenika. 'Svu medicinsku dokumentaciju smo predali u zatvoru. Nisam predao medicinske dokumente sucu istrage niti sucu koji je odlučivao o pritvoru. Pa ne vode suci brigu o zdravlju ljudi u zatvoru', rekao je odvjetnik Šale.

Tijelo preminulog Đure Brodarca dovezeno je sinoć oko 23 sata, u pratnji obitelji, u Sisak, a pokop će biti u petak u 17 sati na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku.

Županijska organizacija HDZ-a organizira danas, od 10 sati, komemoraciju zbog smrti svog dugogodišnjeg člana i dužnosnika, no, doznajemo, obitelj pokojnog Brodarca će je bojkotirati. Također se na komemoraciji neće pojaviti ni dio udruga iz Domovinskog rata. Sisak je od sinoć obljepljen brojnim plakatima kojima se odaje počast dugogodišnjem županu i načelniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a Siščane je dirnulo i skandiranje navijača Dinama u 67. minuti sinoćnje utakmice na Maksimiru. Naime, Đuro Brodarac preminuo je u 67. godini. U Domu branitelja otvorena je i knjiga žalosti.

Zastupnici u Hrvatskom saboru danas su minutom šutnje odali počast nedavno preminulom bivšem zastupniku, županu i hrvatskom generalu Đuri Brodarcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene