Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci zatrpani pozivima

Obilna kiša u Zadru izazvala kaos! Prolom oblaka i u Splitu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilna kiša opet je pogodila zadarsko područje, a najveći problemi kao i svakog puta je Zrinsko-Frankopanska ulica na Relji. Velike količine kiše pale su i u Splitu.

U proteklih 12 sati zadarski su vatrogasci imali 24 intervencije ispumpavanja vode iz poplavljenih prostorija. Najviše ispumpavanja bilo je na Novom Bokanjcu.

Pročitajte i ovo Zadar spreman za WFL - 4 Wings for life Tisuće ljudi trčat će za one koji ne mogu, s njima će biti i bivši izbornik Vatrenih Potopljen grad u Rio Grande do Sulu Oluja i poplave Obilne kiše odnijele deset života: "Stanje je iznimno ozbiljno, kao da se suočavamo s ratom"

>> Zadar sanira štete, intervencije u nekoliko podruma

Jaka kiša i u Splitu

Jaka kiša koja je od 11 sati do 18 sati padala na području Splita stvorila je teškoće u prometu te probleme pješacima. Pretpostavlja se da je od 13 sati do 17 sati palo od 30 do 40 litara kiše po četvornome metru, što je znatno iznad prosjeka, doznaje se u Meteorološkoj postaji u Splitu.

Kiša je u Splitu počela je padati nešto prije 11 sati, a do do 13 sati palo je oko šest litara po četvornome metru. Jugo koji je puhao do 13 sati okrenuo je na sjeverozapadnjak, a počela je grmljavina praćena jakim pljuskovima. Temperatura se spustila na 15-ak stupnjeva, a na ulicama se zbog obilne kiše i vode rijetka vozila nisu mogla normalno kretati. Na nekim dijelovima podigli su se i šahtovi jer nisu mogli podnijeti toliki protok vode, ali zasad nema dojava o većim poplavama podrumskih stanova.

Ukoliko ste fotografirali današnju poplavu u Zadru i kišu u Splitu, svoje nam fotografije možete poslati na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene