Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položili vijence

Karamarko: Ocjena da je Tuđman bio diktator je politička perverzija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstvo HDZ-a predvođeno Tomislavom Karamarkom danas je ispred rodne kuće Franje Tuđmana položilo vijence i zapalilo svijeće. Predsjednik stranke tom se prilikom osvrnuo i na ocjene pojedinaca koji su Tuđmana nazvali diktatorom.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Velikom Trgovišću rekao kako je djelo Franje Tuđmana s povijesnog aspekta nesagledivo jer je svojim političkim učenjem i doktrinom omogućio stvaranje neovisne hrvatske države te 'političkom peverzijom' nazvao ocjene da je prvi hrvatski predsjednik bio diktator.

Pročitajte i ovo Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

'Pokoljenja Hrvata željela su državu i neovisnost, mnogi su za to ginuli i zatvarani su, a velikim dijelom političkim učenjem i doktrinom dr. Tuđmana napokon smo dočekali da je neovisna Hrvatska realizirana', rekao je Karamarko ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika.

Izaslanstvo HDZ-a i članovi obitelji položili su vijence i zapalili svijeće ispred kuće u povodu obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana.

>> Karamarko: Nismo euforični, ali mi u HDZ-u ćemo se u nedjelju najviše veseliti

Tuđmana je, naglasio je Karamarko, prešao okvire HDZ-a iako se neki trude staviti ga samo u taj okvir. 'Ne želimo nikakve ideloške magle i podvale. Ovu državu nije stvorio Josip Broz Tito nego dr. Tuđman, HDZ i naši branitelji', rekao je Kramarko dodajući da je Tuđman baština hrvatskog naroda i povijesti.

'On je, usudim se reći, najveći Hrvat 20. stoljeća', ustvrdio je.

Nije zadovoljan procesima koji se događaju u pogledu valorizacije lika i djela dr. Tuđmana, ocjenivši kako neki njegovo djelo pokušavaju relativizirati.

'On ne samo da je stvorio hrvatsku državu, on je i srušio hrvatski berlinski zid, hoću reći da je uveo demokraciju - ulazak iz jednog totalitarnog sustava u demokraciju', istaknuo je Karamarko dodajući da je odmah nakon stvaranja hrvatske države počela i 'opstrukcijska djelatnost u odnosu na tu državu'.

Isti oni koji su bili apologeti jednopartijskog sustava, titoizma, verbalnog delikta, kazao je predsjednik HDZ-a, dr. Tuđmana u jednom trenutku proglašavaju diktatorom.

'To je doista jedna politička perverzija koju današnji HDZ neće dopustiti', poručio je.

Dodao je da se HDZ ne vraća Tuđmanu zato što se vraća u prošlost. 'To je nemoguće, vraćamo se Tuđmanu jer se vraćamo istini. Ona je vječna i za nju ćemo se boriti i želimo da tu istinu baštine naša djeca', zaključio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene