Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Slavlje uz utakmicu

Obilježena godišnjica osnivanja HDZ-a: "I dalje smo nosioci tolerancije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polaganjem vijenaca na grob utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana vodstvo HDZ-a počelo je obilježavanje 28-me obljetnice osnutka stranke na zagrebačkom Mirogoju. Obilježavanje se poslijepodne nastavilo na Jarunu.

Na pitanja o koaliciji s HNS-om čelnici HDZ-a rekli su da se HDZ mijenjao kako bi išao u korak s vremenom, ali da nikada nije izgubio svoju srž. Dodali su da prvi predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman, koji je upravo u prostorijama NK Jarun davne 1989. osnovao HDZ, uvijek govorio da treba surađivati sa svima koji žele dobro Hrvatskoj, što se upravo sada događa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

"Danas na jasno profiliranom desnom centru hrvatskog političkog spektra pozicioniramo HDZ kao državotvornu, domoljubnu, narodnjačku, demokršćansku stranku koja ima vrijednosti i obitelji, i vrijednosti osobnih sloboda odgovornosti, te na taj način pridonosi društvu", rekao je hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Neki članovi HDZ smatraju da držanje koraka s vremenom pozdravljaju i birači: "Ne smijemo stajati, ne smijemo ostati isti. Te promjene su dobre, a na njih su reagirali birači i pozdravili takav HDZ i naše nastojanje da i dalje okupljamo, da i dalje budemo nosioci tolerancije", rekao je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica.

Utemeljenje obilježeno utakmicom

Obilježavanje svečanosti utemeljenja se u popodnevnim satima na Jarunu nastavilo nogometnom utakmicom u kojoj su članovi HDZ-a igrali protiv momčadi Humanih zvijezda. Na strani HDZ-a igrali su predsjednik Sabora Gordan Jandroković, Miljan Brkić, Mario Kapulica, a zaigrao je i premijer Andrej Plenković. Na strani Zvijezda igrali su Damir Škaro, Miroslav "Ćiro" Blažević, Ardian Kozniku i mnogi drugi.

Tijekom pauze između poluvremena, Miljan Brkić je, zbog dva gola prednosti Zvijezda, došao do mikrofona kako bi izborniku Zvijezda predložio da pusti igrače koje znaju igrati da se malo odmore, a one koje ne znaju pusti na teren.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene