Obavijesti Video Pretražite Navigacija
24. godišnjica stradanja

General Gotovina se poklonio žrtvama, u Škabrnju stiglo 10 tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolona sjećanja krenula je u 10 sati.

Obilježava se 24. godišnjica stradanja stanovnika Škabrnje u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata. U Škabrnji je general Ante Gotovina koji je rekao da se došao pokloniti žrtvama, ali da je osjećaj pobjednički.

Pročitajte i ovo Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni" Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

Upitan da komentira činjenicu da za Škabrnju nitko nije odgovarao i da se ne nalazi u optužnici Ratku Mladiću, rekao je da to prepušta institucijama.

Inače, u Škarbnji je danas puno više ljudi nego prethodnih godina, pretpostavlja se i do 10 tisuća, a svi oni dijele sjećanja sa Škabrnjanima. Najtužnije su obitelji koje prepirčavaju napade. U Škabrnji nema obitelji koja nije nekoga izgubila.

Sa suzama u očima prepričavaju bijeg iz sela i progonstvo.

Dostojanstvena kolona sjećanja

Kolona sjećanja koja je krenula u 10 sati bila je dostojanstvena, s brojnim braniteljskim udrugama i zastavama. 

U koloni je bila i potpredsjednica Hrvatskoga sabora i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec, a u 10.30 sati položila je vijenac i zapalila svijeće na Spomen-obilježju masovne grobnice.

U 11 počela je sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a u 12.15 sati održat će se središnja komemorativna svečanost na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Predsjednica u Škabrinji: 'Moramo poštovati prošlost i raditi za budućnost'

Zgrebec će sudjelovati i u povorci 'Put sjećanja' koja kreće u 13 sati do Središnjega križa i Spomen-obilježja za poginule u Domovinskom ratu gdje će i položiti vijenac. Na obilježavanju 24. obljetnice stradanja Škabrnje, sudjeluje i izaslanik predsjednika Vlade, ministar uprave Arsen Bauk. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene