Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na twitteru

Obersnel se neće ispričati Slovencima: Neka se Erjavec ispriča Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki je gradonačelnik svojom porukom na Twitteru dignuo pravu prašinu! Razljutila ga je izjava slovenskog ministra vanjskih poslova da je ulazak Hrvatske u EU 1. srpnja upitan. Obersnela je ubrzo nazvao i slovenski veleposlanik u Zagrebu.

U slučaju da se rješenje za Ljubljansku banku ne pronađe, ne samo da Hrvatska ne bi ušla u Europsku uniju 1. srpnja, kako je predviđeno, nego bi, po navodima slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca, i zbog situacije u Europskoj uniji kojoj proširivanje u sadašnjem trenutku nije prioritet hrvatsko članstvo u Europskoj uniji općenito moglo postati upitno. 'A to ne bi bilo dobro za dugoročne odnose s Hrvatskom, gdje bi nam to jako zamjerili', rekao je Erjavec.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

>> Erjavec: Ako Hrvatska do 1. srpnja ne uđe u EU, možda ne uđe uopće!

Ubrzo se na izjavu o skorom neulasku Hrvatske u EU oglasio i riječki gradonačelnik na svom Twitteru.

'Kažu Slovenci da možda nikad nećemo u EU. Došlo je vrijeme da im netko konačno kaže: možda mi nećemo u EU ali nećete ni vi na Jadran', napisao je Obersnel.

>> Slovenija o mogućnosti da Hrvatska NE uđe u EU 1. srpnja: Sve ovisi o našoj političkoj situaciji

Nakon što se sporni tweet pojavio u medijima Obersnel je sve komentirao: 'Vidim da su se svi uzbudili zbog jednog tweeta. On se odnosi prije svega na ministra Erjavca i one koji ga podržavaju.'

Za Dnevnik Nove TV Obersnel je rekao da smatra da za isprikom nema potrebe. 'Nisam mislio na Slovence nego sam mislio na slovensku politiku, nemam potrebu da se ikom u tom kontekstu ispričavam. Mislim da bi se prije svega ministar Erjavec trebao ispričati Hrvatskoj. I dalje ne vidim u čemu je problem Ljubljanske banke vezan uz potpis predpristupnog ugovora', rekao nam je Obersnel.

Nešto prije 17 sati iz Veleposlanstva Republike Slovenije stiglo je priopćenje da je veleposlanik Vojko Volk telefonski razgovarao s riječkim gradonačelnikom. Priopćenje vam prenosimo u cijelosti:

'Veleposlanik Volk tom prigodom gradonačelniku Rijeke objasnio je što je ministar vanjskih poslova Republike Slovenije Karl Erjavec uistinu rekao prilikom nastupa u emisiji "Pogledi Slovenije", naročito to da će učiniti sve da se pronađe rješenje za problem Ljubljanske banke u Hrvatskoj i što prije ratificira pristupni ugovor za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Slovenski veleposlanik je objasnio da nije bilo nikakvi prijetnji, nego obrnuto.

Gradonačelnik Obersnel se veleposlaniku Volku zahvalio za poziv i objašnjenje. Rekao je da i sam s svojom izjavom na twitteru nije mislio tako kako je bilo napisano i objavljeno.

Sugovornici su se složili da će se u najvećoj mjeri založiti da se projekt hrvatskog ulaska u Europsku uniji sretno privede kraju', stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene