Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici mesecima bez plaće

Obersnel: Veletržnica ribe ima problema zato što ne funkcionira tržište ribe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je danas da su problemi u riječkoj tvrtki Veletržnici ribe nastali ponajprije zbog nefunkcioniranja tržišta ribe, koje treba drukčije urediti, a prema onima koji su činili nezakonitosti, ako ih je bilo, poduzet će se odgovarajuće mjere.

Obersnel je to rekao odgovarajući na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća na vijećničko pitanje vezano uz napise u medijima da su 'radnici treći mjesec bez plaće, a Veletržnica u rasulu'.

Obersnel je istaknuo da Gradska uprava i mjerodavno ministarstvo rješavaju problem Veletržnice ribe te da je Gradska uprava prošlu vladu, koja je, kao i Rijeka, jedan od osnivača te veletržnice, upozoravala na probleme, ali ništa nije učinjeno.

Govoreći o prijeporima u vezi s natječajima za gradske poslovne prostorije, Obersnel je istaknuo da je Gradska uprava s tim u vezi stalno izložena kritikama, a do sada nijedan sudski spor nije upozorio da je bilo nezakonitosti u radu gradskih služba.

Na pitanje oporbenih vijećnika zašto je promijenio mišljenje o prioritetnoj izgradnji ceste do Žute Lokve, odgovorio je kako je i prije smatrao da je za Rijeku važnija izgradnja spojne ceste od zapadnog dijela riječke luke do obilaznice (D 403). Dodao je da je bio podupro i projekt ceste do Žute Lokve, ali prema prioritetima. 'Nitko nije rekao da se autocesta od Rijeke do Žute Lokve neće graditi, ali u ovom trenutku ta cesta nije prioritet', istaknuo je.

Obersnel je najavio da bi do jeseni trebao biti završen prvi hospicij u Rijeci te kako se očekuje da će ući u sustav i djelomično se financirati iz HZZO-a ili drugih izvora. Izvijestio je i da je u sklopu vladina programa obnove javnih objekata Rijeka prijavila rekonstrukciju triju škola.

U nastavku Gradsko vijeće prihvatilo je informaciju o odbacivanju kaznene prijave u slučaju 'Tržnice Rijeka' d.d. u studenome prošle godine u kojem su zbog zloporabe položaja i ovlasti bili prijavljeni Obersnel i suradnici.

Obersnel je istaknuo da je ta informacija dana radi javnosti, to jest kako bi se ta 'nametnuta priča skinula s dnevnog reda' te da se uklone sumnje da je Gradska uprava na bilo koji način pogodovala Tržnicama.

Vijećnica Tomislava Zečević-Pedić (HDZ) ustvrdila je da su, bez obzira na rješenje, grad Rijeka i porezni obveznici pretrpjeli višemilijunsku štetu te da je netko odgovoran što se, primjerice, komunalna naknada za Tržnice naplaćivala za manju površinu od stvarne.

U burnoj raspravi Obersnel je ocijenio da su građani Rijeke 'pokradeni, kao i građani Hrvatske, zahvaljujući Franji Tuđmanu i drugima koji su provodili privatizaciju stotina tvrtaka koje su postale vlasništvo Kutle i drugih'. Istaknuo je da je zgrožen što ni sudske presude nisu dovoljne da neki prihvate činjenice.

Nakon stanke vijećnici će raspravljati o prijedlogu izmjena Prostornog plana Rijeke te o oporbenom prijedlogu da se osnuje radna skupina za utvrđivanje činjenica o sigurnosti garaže Staroga grada. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene