Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP i partneri imaju većinu u njih 19

Obersnel: Rezultati izbora za mjesne odbore očekivani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne vidim razloga da bilo tko ima razloga za euforiju. Ono što je u cijeloj toj priči po meni najlošije je činjenica da je izlaznost birača vrlo loša, svega devet posto, rekao je Obersnel.

Riječki gradonačenik Vojko Obersnel izjavio je danas da su rezultati jučerašnjih izbora za vijeća mjesnih odbora u Rijeci bili očekivani te procjenjuje da će većinu u 19 mjesnih odbora, od ukupno 34, imati SDP s koalicijskim partnerima.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

'Ne vidim razloga da bilo tko ima razloga za euforiju. Ono što je u cijeloj toj priči po meni najlošije je činjenica da je izlaznost birača vrlo loša, svega devet posto. To je upozorenje nama koji se bavimo javnim poslovima, ali isto tako i svima ostalima koji se bave javnim poslom, uključujući i medije', rekao je Obersnel, koji je danas bio na otvorenju Poslovnog uzleta, u sklopu kojeg se predstavljaju uspješna mala i srednja poduzeća.

Naglasio je da mjesnim odborima očito treba dati veću pažnju i značaj, više pratiti njihove aktivnosti i tako motivirati građane da prepoznaju njihovu važnost.

Glavni odbor SDP-a jednoglasno za Josipovića

'Sva 34 mjesna odbora u Rijeci bit će normalno konstituirana. Po mojoj procjeni, u ovom trenutku je sigurno da će u 19 mjesnih odbora većinu imati SDP sa svojim koalicijskim partnerima, za negdje pet posto vjerojatno - nešto malo duži pregovori oko konstituiranja tih mjesnih odbora, a u ostatku će većinu vjerojatno imati HDZ', rekao je Obersnel.

Na jučerašnjim izborima za vijeća mjesnih odbora u Rijeci, po prvim neslužbenim rezultatima, HDZ je sa svojim koalicijskim partnerima osvojio većinu u 14 mjesnih odbora, SDP sa svojim partnerima u 13, a u dva mjesna odbora te su dvije koalicije osvojile po dva mjesta.

U pet mjesnih odbora vijeća čine predstavnici po tri kandidacijske liste stranaka od kojih nijedna nema većinu.

Obersnel: Stav riječkog SDP-a iznesen je i na ovom sastanku

Na području Rijeke su 34 mjesna odbora, a njihova vijeća čini pet ili sedam članova, ovisno o broju stanovnika.

U koaliciji koju vodi HDZ su HSS, HSP AS, BUZ i Hrast, a sa SDP-om su koalirali HSU i SDSS. Na izborima su bile još dvije koalicije - PGS-Akcija mladih-Lista za Rijeku-Hrvatski laburisti te HNS-Autonomna regionalna stranka (ARS)-RS-Zelena stranka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene