Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istakao prijateljske odnose

Obama Hrvatskoj čestitao Dan državnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama čestitao je Hrvatskoj Dan državnosti, ističući pritom prijateljske odnose i trajne veze dviju zemalja, objavila je Bijela kuća.

'Pridružujem se Amerikancima u slanju čestitki svima koji slave hrvatski Dan državnosti. Otkako je Hrvatska proglasila neovisnost 1991., naše dvije zemlje su uživale bliske odnose i mi smo s ponosom podupirali hrvatski narod dok je zauzimao mjesto koje mu pripada u zajednici država', rekao je Obama u priopćenju koje je u ponedjeljak objavila Bijela kuća. Američki je predsjednik kazao da uz izgradnju demokracije, 'Hrvatska nastavlja pridonositi regionalnoj i globalnoj sigurnosti'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Vučić o odnosima s Hrvatskom "I jedni i drugi smo premali da si možemo priuštiti luksuz da se žestoko tučemo" Andrej Plenković i Angela Merkel (Foto: AFP) Unapređenje odnosa Merkel nakon sastanka s Plenkovićem: "Radite odličan posao na granicama"

>> Obama: SAD se neće dati zastrašiti

Zajedničko članstvo u NATO-u, SAD i Hrvatsku čini saveznicima, no 'naši odnosi čine nas prijateljima', naglasio je Obama, dodajući kako Amerikanci hrvatskog podrijetla 'trebaju biti ponosni na trajne veze između naših dviju zemalja'. Dan državnosti Hrvatskoj je čestitala i američka državna tajnica Hillary Clinton, u priopćenju koje je ranije objavio State Department. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene