Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednikova tura

Obama gledao Mjesec, sanjao o Marsu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki teleskop postavljen na južni travnjak Bijele kuće.

Američki predsjednik Barack Obama dobio je u ponedjeljak navečer turu s vodičem po Mjesecu, pošto je veliki teleskop postavljen na južni travnjak Bijele kuće u sklopu promocije znanstvenih i tehnoloških karijera na "Večeri astronomije".

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Slika nije dostupna Ugrožavanje života Migrante iskrcali pred vratima Kamale Harris, Bijela kuća prozvala krivca: "Ostavio je djecu pokraj ceste na Badnjak"

Obami su se pridružili potencijalni znanstvenici koji su s njim gledali kratere i stijenje na Mjesecu te se fotografirali s astronautima NASA-e i drugim slavnim znanstvenicima.

Jedna od zvijezda večeri bio je Ahmed Mohamed, poznatiji kao "dječak sa satom". Taj je četrnaestogodišnjak uhićen prošli mjesec pošto je u školu donio sat koji je sam izradio kod kuće, a učitelj pomislio da se radi o bombi. Obama se s njime rukovao i zagrlio ga.

NASA OPET IMA VELIKE VIJESTI 'Ovaj svijet je živ'

"Moramo potaknuti mlade ljude da pitaju o zvijezdama", rekao je Obama okupljenom mnoštvu i pozvao roditelje i učitelje da im pomognu u istraživanju tog svijeta. "Moramo paziti, ohrabrivati i njegovati tu radoznalost", poručio je američki predsjednik dodavši kako mu njegovo osoblje ne dopušta "da se igra s teleskopima".

Obama je nešto ranije razgovarao s astronautima koji se nalaze na Međunardonoj svemirskoj postaji i obznanio da je NASA na putu da razvije mogućnosti za slanje čovjeka na Mars do 2030. godine. "Možda će netko od vas biti na putu za Mars", rekao je Obama studentima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene