Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA IZVJEŠĆE

Stier: O povratku Perešinovog MIG-a iz Austrije raspravljalo se u Ministarstvu vanjskih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Ivo Stier, ministar vanjskih poslova, potvrdio da se na kolegiju u njegovom ministarstvu razgovaralo o povratku MIG-a iz Austrije, kojime je Rudolf Perešin u listopadu 1991. godine pobjegao iz JNA.

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier izjavio je u četvrtak nakon Vladine sjednice da se o povratku zrakoplova MIG iz Austrije, kojim je pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. prebjegao iz tadašnje JNA, raspravljalo na kolegiju Ministarstva vanjskih poslova, a sada se o tome očekuje izvješće.

Pročitajte i ovo Aeromiting u čast Rudolfa Perešina - 1 Susreti za Rudija Spektakularan aeromiting u spomen na heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina: "Već 23 godine nas nosi ljubav" Slika nije dostupna na mirogoju Obilježena 25. obljetnica pogibije pilota HRZ-a Rudolfa Perešina

"O tome smo raspravljali na kolegiju i sada očekujemo izvješće, a nakon što izvješće bude gotovo izvijestit ćemo o tome javnost", kazao je Stier odgovarajući na upit novinara je li se što poduzelo da se taj zrakoplov vrati u Hrvatsku.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako je o tom MIG-u razgovarao s ministrom vanjskih poslova, ali nije znao odgovoriti što je zapelo u tom slučaju.

Na novinarski upit o vezama s tvrtkom King ICT, Krstičević je istaknuo kako je, otkad je postao saborski zastupnik, razriješen sa svih pozicija u toj tvrtki.

"Nemam nikakve veze. Kao što znate, godinu dana bio sam saborski zastupnik, odmah nakon izbora za zastupnika u prošlom sazivu razriješen sam sa svih pozicija. Nisam nikada bio vlasnik, bio sam menadžer, razriješen sam sa svih pozicija i danas sam u Vladi", kazao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene