Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očitovanje KBC-a

AFERA KOJA TRESE HRVATSKO ZDRAVSTVO 'Ovakva prepiska je malo reći degutantna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
KBC Split će tek tražiti očitovanje dvoje liječnika koji su upleteni u aferu.

O korupcijskoj aferi u KBC Split koja tri dana potresa hrvatsko zdravstvo oglasilo se danas i ravnateljstvo splitske bolnice. Podsjetimo, riječ je o prepisci dvoje liječnika bolnice, dr. Hrvoja Tomasovića i dr. Ivane Rosenzweig Jukić koju je objavio portal Index.hr, a prema objavljenoj pismenoj komunikaciji, liječnici su se dogovarali o preuzimanju pacijenata te novčanoj naknadi koja je potrebna za liječenje.

Ravnatelj KBC-a Nikola Kolja Poljak najavio je danas da će Povjerenstvo za unutarnji nadzor bolnice žurno tražiti očitovanje dvoje liječnika.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!" Slika nije dostupna Druga bolnica po važnosti u Hrvatskoj KBC Split želi status bolnice od državnog interesa: Rade s aparatima starim 30 godina

Liječnik Hrvoje Tomasović: 'Ono je kompletna izmišljotina. To je hakirano!'

'Ovakva prepiska je malo reći degutantna, ali prije pokretanja bilo kakvih postupaka prema bilo kome, od najveće je važnosti utvrditi vjerodostojnost objavljene prepiske. Za utvrđivanje njene autentičnosti postoje institucije koje se time bave i koje bi trebale donijeti procjenu o tome kao i procjenu je li počinjeno i kakvo kazneno djelo', navodi se u priopćenju ravnatelja KBC-a Split.

Jedan od prozvanih, liječnik Hrvoje Tomasović, u razgovoru za Novu TV demantirao je bilo kakve sumnje na korupciju te tvrdi da prepiska nije autentična. S druge strane, ministar zdravlja Siniša Varga najavio je slanje inspekcije u splitski KBC, koja stiže već danas, te suradnju s USKOK-om i DORH-om.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene