Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema dokaza o terorizmu'

O eksplozijama u Zagrebu izvijestili i svjetski mediji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o eksplozijama u Zagrebu objavili su i svjetski mediji.

Svjetski mediji i regionalne novinske agencije izvještavaju u petak o višestrukim eksplozijama u Zagrebu ističući kako policija koja istražuje te incidente zasad nema dokaza da se radi o terorističkim napadima.

BBC podsjeća da su najnovije eksplozije odjeknule samo dva dana nakon prve detonacije na pruzi kod željezničke postaje Podsused. Britanski javni servis prenosi riječi ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i ravnatelja policije Vitomira Bijelića da eksplozije nemaju obilježja terorističkih napada.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Slika nije dostupna Prošla više od 24 sata Policija ipak još nema osumnjičenog za eksplozije u Zagrebu

>> DUZS dobio dojavu prije detonacije: 'Vidim bombu!'

>> Bandić: Svaki razuman čovjek se treba bojati

U vijesti o eksplozijama u glavnom gradu Hrvatske, informativni portal "Glas Rusije" navodi da se u zapadnom dijelu Zagreba u petak ujutro začulo između dvije i četiri detonacije. "Na terenu su brojne policijske jedinice, a za promet je zatvoreno nekoliko gradskih četvrti", prenosi "Glas Rusije.

I portal canada.com izvještava o "snažnoj eksploziji" na autobusnoj postaji u Stenjevcu u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. "To je druga eksplozija ovoga tjedna u Hrvatskoj, nakon što je u srijedu eksplozivna naprava oštetila prugu kod Zagreba, ali nije bilo ozlijeđenih", piše canada.com.

O eksplozijama u Zagrebu opširno javlja i austrijska novinska agencija APA kao i slovenska agencija STA te srbijanske Beta i Tanjug prenoseći da zbog tih incidenata otežan ili zatvoren promet u zapadnom dijelu grada i da se mogu očekivati veći zastoji u prometu međunarodnih putničkih vlakova između Hrvatske i Slovenije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene