Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bajs u inspekciji

Bajs: Nula posto tolerancije iznajmljivačima na crno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Damir Bajs u Rovinju je bio u inspekciji s državnim inspektorima. Vidno raspoložen, poručio je da ove godine Ministarstvo ima nula posto tolerancije za ilegalne iznajmljivače.

Predstavio je i oštre mjere koje Državnom inspektoratu daju slobodnije ruke za hvatanje u koštac s 'radom na crno'. Ministar je bio izuzetno dobre volje. Ove sezone svi ilegalci će pasti jer država više ne želi gubiti novce zbog ilegalnog iznajmljivanja.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Rast će i broj kreveta Velika utrka za dozvolama za apartmane u našem turističkom biseru: "Nastao je kaos zbog jedne izjave, svatko je tumači drugačije" Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama

'Procjene što se tiče sivog tržišta su razne, one idu od deset posto na više, međutim ja ću reći kao ministar da je i jedan posto previše', rekao je Bajs. Ugodno se iznenadio kad je vidio inspektorice. Ministar se zapričao sa djevojkama.

Bajs ih je pitao kako zapravo izgleda posao inspektora? 'Posao je vrlo težak, iscrpljujući, ulazi se u kuće, nije jednostavno, nismo uvijek dočekane lijepo', rekla je Maja Bubalo, inspektorica. Krenuo je ministar dalje u inspekciju. Provjerio je kako stoje stvari s talijanskim vlasnikom apartmana koji je prije tri godine platio kaznu. 'Da imali smo probleme, neki apartmani 2007. nisu bili kategorizirani i bili su zatvoreni. Bio je to velik problem za nas, ali hvala bogu, to smo riješili', rekao je Marino Titotto, iznajmljivač.

Ove godine kažnjavat će se ilegalno oglašavanje, a inspektori će uz sudski nalog i bez vlasnika moći ući u objekt. Loše će proći i strani državljani. 'Koriste novce državnih obveznika, mi plaćamo promidžbu i neke druge stvari, a nama ne plaćaju išta i stoga svaki gost je dobro došao, a onaj koji hoće zaradit na crno nije taj', kaže Bajs. Nakon posla-odmor.

'Preko vikenda, a nadam se da ću uhvatiti koji vikend, bit ću u Hrvatskoj', rekao je Bajs. Ministar vjeruje da će 750 hrvatskih državnih inspektora ove sezone diljem Jadrana uspješno provoditi akciju nula posto tolerancije iznajmljivačima na crno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene