Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka državljanka

Deset HGSS-ovaca spasilo trudnicu s bolovima u trbuhu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jučerašnjoj akciji HGSS-a spašena je njemačka državljanka u 6. mjesecu trudnoće.

HGSS Delnice u srijedu je zaprimio dojavu od nacionalnog parka Risnjak da se u planinarskom domu na Risnjaku nalazi 31-godišnja njemačka državljanka u 6. mjesecu trudnoće s bolovima u predjelu trbuha.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći Akcija spašavanja Priskočili i drugi vodiči FOTO HGSS-ovci spasili unesrećenog vodiča rafting ture na Cetini

S obzirom na ozbiljnost situacije i mogućih posljedica, pokrenuta je akcija s ciljem što bržeg transportiranja trudnice s Risnjaka do šumske pristupne ceste, izvijestili su iz HGSS-a.

U akciju je krenulo 10 spašavatelja HGSS Delnice koji su preko Gornjeg Jelenja u vrlo kratkom roku stigli u planinarski dom na Risnjaku. Pregledom liječnika HGSS-a ustanovljeno je da žena nema težih simptoma s obzirom na njezino stanje, ali zbog iscrpljenosti i laganog šoka koji se pojavio uslijed bolova u predjelu trbuha odlučeno je da se ona transportira do pristupne ceste gdje ju je preuzela Hitna pomoć.

'Transport je izvršen marinerovom nosiljkom u preporučenom položaju za trudnice od planinarskog doma do pristupne ceste, kod 'bukve', u vrlo kratkom roku, ali ipak s velikom dozom nježnosti s obzirom na stanje djevojke', stoji u priopćenju HGSS-a.

Spašavatelji su u večernjim satima, oko 20:10, trudnicu predali ekipi hitne pomoći koja je pregledom ustanovila da je njezino stanje stabilno i da nije potrebno bolničko liječenje te su je zajedno s njezinom pratnjom spašavatelji vozilom HGSS-a odvezli do njihovog smještaja u Crnom Lugu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene