Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usklađivanje s inflacijom

Novogodišnja 'čestitka' s Istarskog ipsilona: Poskupljuje cestarina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bina Istri tvrde da cijene nisu mijenjali još od 2004. godine, a da će poskupljenje uskladiti s ovogodišnjom stopom inflacije, koja je iznosila oko četiri posto.

S prvim danom Nove godine poskupljuje cestarina na Istarskom ipsilonu i to za četiri posto. Prosječna cijena na punom profilu iznosit će 47 lipa po kilometru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati Čokolada; ilustracija - 3 rekord probijen Prijeti nam najveća cijena slatkog grijeha u povijesti: "To više nitko ne može podnijeti"

>> Poskupljenje cestarine otjeralo vozače na 'staru cestu'

Tako će najduže dionice za osobne automobile, ona od Matulja do Pule umjesto dosadašnjih 48 stajati 50 kuna te ona od Umaga do Pule 38 kuna umjesto dosadašnjih 37.

Sve relacije čija cijena ne prelazi pet kuna ostaju nepromijenjene. U Bina Istri tvrde da su nove cestarine u skladu s onima na mreži svih autocesta u Hrvatskoj.

'Cijene cestarina Istarskog ipsilona uskladit će se s inflacijom za četiri posto, to je inflacija iz 2012. godine. Naglašavam da se na Istarskom ipsilonu cijene nisu povećale još od 2004. godine, u tom periodu do danas je inflacija porasla za više od 30 posto', rekao je Christian Santalezza, direktor operatera Ipsilona Bina Istra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene