Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa ne nedostaje

Novo zasjedanje Sabora: Prepucavanja, verbalni napadi, doskočice...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svježi i odmorni, saborski zastupnici ovaj su se tjedan vratili u saborske klupe. Jesensko zasjedanje počeli su aktualcem u kojem ih je premijer verbalno nadmudrio. No, spremni su za nove saborske rasprave.

Najviše pisama u Vladin poštanski sandučić stiglo je od Hrvatskih laburista. Njih točno 706. Iz Vlade je odgovor stigao na svako. 'Svako je pitanje postavljeno u ime i korist točno određenog građanina koji ima svoje ime i prezime', kaže Dragutin Lesar iz Laburista.

Pročitajte i ovo Iza kulisa - 6 Iza kulisa Konstituiran je Hrvatski Sabor: Evo kako su se za tu prigodu pripremili saborski zastupnici Fotograija uoči konstituiranja Sabora uoči sjednice sabora Kakva fotka: Na njoj su svi (iako ih možda nećete prepoznati), samo njega nema

Kad su u pitanju rasprave u sabornici, ni u 7. sazivu nema iznenađenja. 'Smanjit ćemo političku demagogiju na najmanju moguću mjeru, nije vrijeme za igranje, vrijeme je za ozbiljnost', kaže HDZ-ov Gordan Jandroković.

>> Milanović: 'Gornji horizonti' neće se graditi, ako zaslanjuju Neretvu

Oštrih riječi, visokih tonova i verbalnih napada, nikad ne nedostaje. 'Ne moramo se braniti od nikakvih napada jer ti napadi ne postoje, barem na ozbiljnim temama', kaže SDP-ov zastupnik Igor Dragovan.

Na raspolaganju svim zastupnicima je sabornica.Za mnoge sjajna pozornica, za druge politička arena.

'Ja sam baja, debeli Slavonac, nisam zgodan al' sam svrsishodan', kazao je Dinko Burić. A upravo su njegovi HDSSB-ovci u proteklom sazivu bio najnestašniji. Imali su najviše kazni i opomena, a dolazili su i u narodnoj nošnji. 'Nastojimo da naše rasprave budu argumentirane, ali ne stidimo se ni što su nabijene emocijama', kaže Burić.

151 zastupnik posao je dobio od hrvatskih građana na proteklim izborima. Hoće li im građani 'produžiti' ugovor o radu, ovisi o njima samima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene