Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Senzacija kod Skradina

Novo arheološko otkriće: Pronađeni ostaci dviju osoba iz 9. stoljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Skradina su pronađeni ostaci dvaju hrvatskih ratnika iz 9. ili 10. stoljeća.

Na starohrvatskoj nekropoli u blizini Skradina, arheolozi su došli do još jednog vrijednog otkrića. Pod zemljom su pronađeni ostaci dviju osoba iz devetog ili desetog stoljeća.

Pročitajte i ovo Edina Balić iz Gradskog muzeja Vinkovci Bogata baština Što je bilo u vinkovačkom rimskom sarkofagu? "Kad smo ga praznili pronašli smo..." Slika nije dostupna životinja se mučila Turist iz Mađarske skočio s jahte na labuda i usmrtio ga: "Prijateljima na brodu bilo je urnebesno smiješno"

>> Pula: Tijekom radova pronađen antički pločnik

Pretpostavlja se da se o radi o hrvatskim ratnicima koji su u razmaku od samo nekoliko dana položeni u isti sarkofag. Najveće zanimanje stručnjaka privukle su mamuze pokraj dvaju skeleta, a koje dokazuju da su na tom mjestu pokopane osobe iz viših slojeva hrvatskog plemstva.

'Riječ je o ostrugama ili kako kažemo mamuzama. Riječ je o izuzetnom otkriću. Vidite ovaj tu trn on je ukrašen. Takvih je ostruga vrlo malo', rekao nam je arheolog Željko Krnčević.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene