Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjernice EU

Novi udar na cigarete: Do 2014. skuplje za 50 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pušačima opet stižu loše vijesti. Do 2014. godine cigarete bi mogle poskupjeti dodatnih 50 posto.

Nove smjernice Europske unije kažu, kako bi porezno opterećenje na tisuću cigareta trebalo iznositi 90, umjesto sadašnjih 64 eura u EU do 2014. Od Hrvatske, koja je na 62 eura po tisuću cigareta, očekuje se da isto tako prihvati te smjernice do 2014. godine. Bez nekog prijelaznog razdoblja, to zapravo znači strelovit rast cijena cigareta i udar na potrošače.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nastavak trenda Loše vijesti za pušače: Poskupjele cigarete jednog od najvećih svjetskih proizvođača Slika nije dostupna Velika transakcija Hrvatski duhanski div prodan Britancima za 505 milijuna eura!

'To bi bio dodatni udar na potrošače, ali i na državni proračun jer svako novo dizanje trošarina seli potrošnju na ilegalno tržište. Vjerujem da će nakon lanjskog iskustva, kada su povećana porezna opterećenja, zbog čega je došlo do rasta cijena, Ministarstvo financija problem prepoznati te uspjeti u pregovorima s EU postići prijelazni period, kao što su to već učinile neke zemlje u EU', ističe predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković. Legalno tržište lani je palo za osam posto, zbog poskupljenja cigareta od 20-30 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene