Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznati i izvan vojnog sektora

Želite raditi za vojsku? Kreću dva nova studija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada RH i Sveučilište u Zagrebu potpisali su sporazum o ustrojavanju posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga RH.

Prvi je to put da će budući časnici dobiti diplome Sveučilišta koje će se priznavati i izvan vojnog sektora. Ustrojena su dva programa – Vojno vođenje i upravljanje kao društveni te Vojno inženjerstvo kao tehnički studij.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja"

U izradi programa sudjelovalo je čak 11 sastavnica sveučilišta, a na njima će se i izvoditi nastava pa je riječ o dva izrazito interdisciplinarna studija. Već sada interes za studij je velik, a upisat će se 50 studenata u svakome programu.

VIDEO Zašto nitko ne želi biti vojni liječnik?

Studij će biti otvoren i za studente iz susjednih zemalja. Nakon završetka studija studenti stječu stručni naziv prvostupnika i čin poručnika, a osiguran im je i posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene