Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi plovidbeni red - bolja povezanost otoka s kopnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novim izvansezonskim plovidbenim redom, koji je danas stupio na snagu i vrijedi do 31. svibnja 2008., smanjen je broj putovanja trajekata i putničkih brodova prema otocima, no sada je to smanjenje manje nego ikad prije, izvijestila je Agencija za obalni linijski pomorski promet.

U priopćenju za medije Agencija navodi da su prema nekim otocima veze gotovo na razini sezonskih, a posebno to vrijedi za otoke Hvar, Vis, Mljet, Korčulu i Lastovo, a pri izradi plovidbenih redova prihvaćen je najveći dio želja i zahtjeva otočana.

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

Otok Hvar će preko luke Stari Grad, od ponedjeljka do petka, imati četiri trajektne linije do Splita, u odnosu na tri prošle godine. 

Otok Vis je u prošloj izvansezoni drugo putovanje do Splita imao četiri puta tjedno, a sada je ono svakodnevno. Trajekt između Vela Luke i Splita u izvansezoni 2006./2007. imao je samo jedno putovanje tjedno, a sada je svakodnevno od ponedjeljka do petka uvedena i druga linija.

Za otok Lastovo drugo putovanje uvodi se utorkom i petkom, a za održavanje tih dodatnih putovanja Jadroliniji će uvesti i dodatni brod. 

Još jedan trajekt Jadrolinija uvodi i na liniju Sobra-Prapratno između Mljeta i kopna, gdje je broj polazaka s dva povećan na četiri.

Poboljšanja su i na trajektnoj liniji Makarska-Sumartin, gdje će umjesto dva biti tri povratna putovanja svakoga dana. Na liniji Sućuraj-Drvenik umjesto pet bit će šest putovanja dnevno, a sedmo putovanje uvodi već od 20. ožujka 2008. godine. 

Na liniji Zadar-Sestrunj-Molat trajekt umjesto tri puta tjedno plovi svaki dan, a svakodnevno se održava i trajektna linija Zadar-Bršanj, na kojoj je prošle zime bilo pet putovanja. 

Na liniji Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda u izvansezoni 2006./2007. trajekt je plovio tri puta tjedno i jednom produžavao do Maloga Lošinja, a sada plovi svakodnevno, te dva puta do Lošinja.

Na brzobrodskoj liniji Korčula-Hvar-Split brod će i izvan sezone ploviti sve dane u tjednu, uključujući i nedjelju, no tijekom zime neće biti pristajanja u luci Prigradica. Na liniji Dubrovnik-Sobra brzi brod će svakodnevno pristajati u Šipanskoj Luci.

Od 1. listopada više ne plovi brzi brod 'Bišovo' na novoj državnoj liniji Pula-(Unije)-Mali Lošinj -(Ilovik)- Zadar. S plovidbom je prestao i brod 'Sestrice' na klasičnoj sezonskoj liniji Trogir-Slatine-Split, stoji u priopćenju Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene