Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 10 svinja samo su dvije hrvatske

Novi ministar uvodi reda: Kontrola poticaja seljacima i smanjenje uvoza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako seljaci troše novac za poticaje - ubuduće će strogo kontrolirati novi ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Tihomir Jakovina ima 44 godine, dolazi iz Slavonskog Broda, završio je hortikulturu, upisao doktorat, govori talijanski i engleski. Bavi se jahanjem, skijanjem i rukometom. Nekad načelnik općine Bukovlje, poznate po bećarcima, rijetko zapjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija čuva kuću ministra Jakovine Ministarstvo evidentiralo više traktora nego prosvjednika Slika nije dostupna Seljaci najavili prosvjede Jakovina odgovorio seljacima: Isplatili smo sve što smo obećali!

'Nemam sluh i nemam dobar glas tako da volim kad to rade moji folkloraši i ljudi koji znaju', rekao je Jakovina. Ministar zna što želi u poljoprivredi. 'Da kvalitetna i zdrava hrvatska hrana bude zastupljenija i na policama trgovina i u prodajnim prostorima i na našim stolovima', rekao je ministar.

>> Ekskluzivne snimke: Iz zraka se vidi baš svaki detalj vašeg polja!

Rajčica, krastavaca i povrća trebamo više proizvesti sami, nego uvoziti. 'Ako uzmem taj češnjak koji dolazi iz Kine, kao i vi, nakon tri dana, ostatak mogu baciti zbog nekvalitete', rekao je Komadina. Od deset tovnih svinja, dvije su hrvatske. Na godinu pojedemo gotovo 50 tisuća tona uvozne svinjetine.

'Ne gasiti požar kad se dogodi'

'Nema razloga da ne jedemo domaću svinjetinu ili govedinu, tu se samo treba urediti tržište', rekao je Jakovina. Od 3 i pol milijarde kuna na godinu za poticaje - kontrolira se tek oko 170 milijuna. Za ministra dvojbe nema - uvodi strožu kontrolu davanja poticaja, ali počinje i kažnjavati.

'Red, rad i odgovornost, svi oni koji rade odlično i pošteno na neki način se ne moraju ničega bojati, oni koji ne rade tako ispast će iz sustava poticaja', rekao je ministar Jakovina. Traktora na cesti i nezadovoljnih seljka se ne boji. I s njima će, kaže, drugačije razgovarati. 'Ukoliko bude prozvođača koji su nezadovoljni, to je njihovo legitimno pravo i na to ćemo se znati postaviti. Ne gasiti požar kada se dogodi, nego prevenirati da do njega ne dođe', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene