Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Novi ministar o 'vrtićkim forama' i suradnji s Čačićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogo se polemika vodi o trenutačno najvrućem resoru u Vladi - onom za zaštitu okoliša i prirode. Ministar Mihael Zmajlović za Dnevnik Nove TV komentirao je projekt Omblu i buduću suradnju s Radimirom Čačićem.

Novi ministar zaštite okoliša i prirode u Dnevniku Nove TV komentirao je situaciju oko projekta Ombla i suradnju s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem. Dotaknuo se i

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna ŠEF REFORMISTA Čačić žestoko opleo po HDZ-u zbog izbornog modela: "Kriminal umreženih partijskih državnih struktura"

Ono što sve zanima - ide li projekt Ombla ili ne?

Projekt Ombla će ići ukoliko Vlada donese takvu odluku nakon što se upozna s materijom, s mišljenjem odnosno revizijom studija, konkretnim činjenicama. Vladi ću predložiti stav Ministarstva zaštite okoliša. Moram napomenuti da je u interesu Vlade, ali i cijele države, da se pokrenu gospodarske investicije, no moramo voditi računa o visokim standardima zaštite okoliša.

Ovisi li to o političkim pristiscima ili o stvarnim znanstvenim studijama, jer, već postoje četiri znanstvene studjie, zar ne?

Znanstvene studije služe za donošenje kvalitetnih političkih odluka. Bez obzira što postoji silna želja i pristisak da se pokrenu gospodarske investicije, pogotovo iz područja energetike, moramo poštovati standarde okoliša.

>> Tek postao ministar, a već dobiva policijsku zaštitu?

Upravo na tome inzistira prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Jeste li već razgovarali s premijerom, on kaže da to 100 posto ide, da će se on angažirati maksimalno koliko može. Različiti istupi - jeste li se usuglasili?

Legitiman je angažman da se pokrenu investicije, no odluka će se donositi zajednički, ja sebe osobno smatram dijelom tima, i vjerujem da će se odluka donijeti nakon što se sagledaju svi aspketi zaštite okoliša, rizici koji postoje i da će takva odluka osigurati dugoročan razvoj Hrvatske i da omogućimo idućim generacijama da koriste prirodne resurse.

Kako komentirate izjave prvog potpredsjednika Vlade?

Ne bih želio komentirati, imamo puno posla pred nama. Vjerujem da će suradnja biti jako dobra. Još konkretno u projektu nismo razgovarali, već sutra ćemo o tome razgovarati.

>> Ministrica Holy: Svaki dan zovu i prijete mi zbog otpada!

Osvrnimo se i na prijetnje bivšoj ministrici Holy. Policijska istraga još nije završila, ali u njezinim izjavama se spominju kraljevi PET ambalaže. Mislite li vi tražiti zaštitu, pristati na nju?

Ja o tome ne odlučujem, procijeni li se da je takva zaštita potrebna, neću se buniti. Najvažnije je da se uvede red u sustav gospodarenja otpadom, radi se o velikim sredstvima, ono što je bitno da se osigura transparentno trošenje novca poreznih obveznika.

Što će biti s novim Zakonom o otkupu PET ambalaže?

Zakon o otpadu je prošao javnu raspravu, primjedbe su bile usvojene, komisija je dala mišljenje, nakon usvajanja će se razraditi pravilnici.

Hoćete li se naći s eko udrugama?

Naći ću se s njima, vidim funkciju ministarstva da se razvijaju partnerski odnosni s udrugama. Ministarstvo neću voditi kao aktivist nego kao ministar.

Kada ćemo konkretno znati odluku oko Omble?
Vrlo brzo ćemo znati, ali radi se o velikom projektu i bitno je da donesemo kvalitetnu odluku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene