Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ŠKOLJKA RAZDORA"

Napeto u Savudrijskoj vali: Zbog novog "incidenta" stigle slovenska i hrvatska policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Savudrijskoj vali u srijedu je došlo do "novog incidenta", kad je hrvatski državljanin pokušao proširiti svoje uzgajalište školjaka u, kako tvrde, slovenskom moru, prenose popodne Slovenski radio i agencija STA, pozivajući se na anonimne izvore u Piranu.

Na mjesto incidenta došla je posada slovenskog policijskog čamca koja je hrvatskog državljanina upozorila da prestane sa svojim aktivnostima, ali i hrvatski policijski čamac, pa je došlo do razmjene upozorenja između slovenskih i hrvatskih policajaca, kazao je anonimni izvor, dodavši da se hrvatski državljanin nakon upozorenja povukao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Granični incident Hrvatska upozorava Sloveniju zbog Savudrijske vale, notu najavio i Erjavec Slika nije dostupna Plenković nakon presude Andrej Plenković: "Ne očekujemo jednostrane poteze Slovenije, imamo načina štititi svoje interese"

STA dodaje da se incident dogodio na području zaljeva, gdje je po slovenskom zakonu uzgajanje školjaka zabranjeno, te da je od kraja lipnja, kad je arbitražni sud donio presudu da većina zaljeva pripada Sloveniji, slovenska policija registrirala više od 300 incidentnih situacija s uplovljavanjem hrvatskih plovila u slovensko more.

Hrvatska presudu arbitara ne smatra obvezujućom i ne misli je provesti, dok Slovenija tvrdi da je provedba obvezujuća za obje strane te da ju je i bez bilateralnog dogovora moguće provesti na moru, gdje su arbitri u svojoj presudi jasno definirali granicu i odredili precizne koordinate. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene