Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dash' opet u problemima

Opet incident na avionu Croatia Airlinesa: Otkazan let Beograd - Split

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog tehničkih poteškoća, iz preventivnih razloga, otakazan je let Beograd - Split.

Na zrakoplovu Dash ponovno je zabilježen incident. Naime, pri rutinskoj provjeri prije polijetanja, uočena je tehnička poteškoća zbog koje je otkazan let OU 337 Beograd - Split, kazala nam je Ksenija Žlof iz odjela za odnose s javnošću Croatia Airlinesa.

>> V
IDEO DRAMA PRI SLIJETANJU: Zrakoplov CA u Zurichu sletio na nos

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Avion je odmah stavljen izvan prometa, a tehnička ekipa Croatia Airlinesa je na putu za Beograd. Svih 36 putnika će biti autobusom prevezeno u Zagreb, nakon čega će avionom letjeti za Split.

Podsjetimo, ovo je treći incident u samo nekoliko dana. Prošloga je tjedna zrakoplov Croatia Airlinesa u Zurichu sletio na nos zbog problema s prednjim kotačima. Dan nakon tog incidenta, zbog tehničkog je kvara prizemljen zrakoplov tipa Dash koji je letio iz Dubrovnika za Rim. Utvrđeno je da je siguran za let, pa je ponovno nastavio putovanje za Rim.

Tehnički kvarovi zrakoplova uobičajeni su u civilnom zrakoplovstvu i to na svim tipovima zrakoplova, poručili su u Croatia Airlinesu. 'Prema službenim statistikama, zrakoplovi Croatia Airlinesa tipa Dash 8 - Q400 sigurni su i njihova se pouzdanost kreće na razini svjetskog prosjeka za taj tip zrakoplova', izjavio je danas glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.(S.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene