Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki interes iz inozemstva

Novi hit: Zamjena vikendica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li razmišljali da razmijenite kuću za odmor primjerice s Francuzom, Španjolcem, Englezom... Oni odu u vašu vikendicu, a vi u njihovu. Ako ne stignete za ovaj produženi odmor, možete uskoro probati. Evo i kako!

I dok Filip traži informacije o potencijalnom besplatnom ljetovalištu, dosadašnja četiri putovanja ostala su mu u lijepom sjećanju. S punim pouzdanjem na internetskoj stranici mijenjamvikendicu.com nudi svoju kuću na Hvaru. 'Mislim da je projekt jako revolucionaran zato što ljudima omogućuje da po prvi put putuju po svijetu besplatno, odnosno za cijenu avionske karte koje su danas jako jeftine', rekao je Filip Ljubić.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem

Lana je također dobro upoznata s projektom. Ovog će ljeta prvi put zamijeniti vikendicu na Hvaru za kuću engleske obitelji. 'U prvih 6 mjeseci smo dobili skoro 90 ponuda iz cijelog svijeta iako je čak bilo navedeno da nismo trenutno u mogućnosti putovati u prekooceanske zemlje', rekla je Lana Grabarević.

Na godišnjoj razini se realizira 250.000 razmjena

Uskoro će Lanina obitelj svim ljubiteljima putovanja ponuditi i drvenu kuću, koja se nalazi uz obiteljsku na zagrebačkoj adresi. 'Mi smo još uvijek ovdje u kući, to je čak i bolja varijanta jer uvijek smo im na usluzi ako bilo što zatreba', rekla je Lana. Hrvati zasad ne pokazuju pretjerano zanimanje. U ponudi je tek 30 kuća, dok je interes stranaca višestruko veći.

'Znam da trenutno postoji preko 1.000 obitelji koje ove godine žele specifično ići u Hrvatsku', rekao je Filip. A to je tek mali dio mozaika, jer godišnje se na svjetskoj razini realizira oko 250.000 razmjena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene