Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eko-incident: U Savu isteklo loživo ulje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utvrđeno je da je masna tekućina, koja se poslijepodne iz glavnog kolektora u Slavonskom Brodu izlila u rijeku Savu, loživo ulje, doznaje se od predstavnika tvrtke Vodovod i vodopravne inspekcije.

Loživo ulje u kolektor je dospjelo iz kotlovnice tvrtke 'Brod plin' u naselju Kralj Tomislav udaljene oko pet kilometara od glavnog kolektora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

Pretpostavlja se kako je isteklo oko dvije tone loživog ulja, rekao je direktor 'Brod plina' Dalibor Pudić.

Još se utvrduje je li riječ o tehničkoj grešci ili ljudskom nemaru.

U podrumu 'Brod plina' koji je poplavljen loživim uljem počela je sanacija. Onečišćenje su prvi uočili ribiči koji su odmah alarmirali Službu 112.

Dopredsjednik Brodske ekološke udruge 'Zemlja' Branko Skoković zaprepašten je novim eko-izgredom. 'To je jedna otopina koja je vjerojatno nastala miješanjem kemikalija, ispiranjem nekakvih sustava, cisterni ili nečeg drugog. Bojimo se da je zagađenje većeg opsega jer već četiri do pet sati intenzivno utječe u Savu. Uzeli smo uzorke i probat ćemo doći do onečišćivača. Strašno je to što se događa jer samo jedna litra nafte zagadi milijun kubika vode', rekao je Skoković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene