Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nova uhićenja

Novi detalji istrage oko suca Vekića: ''Pronađen je sef u banci na ime njegove prijateljice''

Aktualno Galerija Josipa Krajinović Josipa Krajinović Foto: DNEVNIK.hr +0 Policijska marica Galerija 1/2 >>
Novu akciju USKOK-a od jutra prati reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović. Riječ je o nastavku istrage pokrenute u lipnju koja je krenula nakon optužbi Zdravka Mamića da je trojici osječkih sudaca davao novac.

Jutros je ponovo uhićen osječki sudac Zvonko Vekić. Ovaj put osumnjičen je da je prao novac zajedno sa svojom bliskom prijateljicom koja je također uhićena. Riječ je o novom kraku istrage koja je krenula nakon optužbi Zdravka Mamića da je trojici osječkih sudaca davao novac, ali i skupe poklone.

Riječ je o nastavku istrage pokrenute u lipnju. ''Tada je Zvonko Vekić osumnjičen za uzimanje oko 400 tisuća eura mita od Zdravka Mamića za sebe i druge suce. USKOK je utvrdio nesrazmjer u imovini, ali i u primanjima njegove prijateljice, kod njega u tri godine više od 700 tisuća kuna, kod nje više od 500 tisuća kuna. Nisu im mogla biti tolika primjanja da bi mogli imati toliku imovinu.

Sad ih se tereti za pranje novca, dakle za prikrivanje porijekla tog novca i to kroz najmanje dvije nekretnine i najmanje dva automobila. Kako doznajem pronađen je i sef u banci, a USKOK sumnja da se htjelo prikazati kao štednja na ime Vekićeve prijateljice.

Treba se pričekati daljnja akcija USKOK-a. U četvrtak se očekuje priopćenje USKOK-a i hoće li tražiti određivanje istražnog zatvora. Odvedeni su kod pritvorskog nadzornika.

Pročitajte i ovo DORH će nadzirati USKOK zbog propusta - 2 nevjerojatan propust uskok-a Ide se u nadzor zbog slučaja Žalac, no iskrsnuo novi problem - spis su poslali EU tužitelju, a zaboravili napraviti kopiju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povjerenje građana pada Skandali u DORH-u i USKOK-u: Kako od njih možemo očekivati obračun s korupcijom ako se bore s problemima unutar vlastitih zidova?

Ovo je jedna u nizu neugodnih situacija za pravosuđe, u kojoj su akteri koji trebaju biti oličenje pravde i morala i boraca protiv korupcije i sami osumljičeni za koruptivna djela.

Cijelu akciju provodi USKOK, iako se ni oni ne mogu pohvaliti pravom slikom kojom bi se trebali prikazati u javnosti. Teško će se ovakvim slikama vratiti ionako slabo povjerenje građana u pravosuđe, a narušeno je i u sami USKOK nakon prošlotjedne press konferencije, gdje je narušen taj dojam pravne sigurnosti'', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene