Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

HNS protiv

Nove trzavice u vladajućoj koaliciji: Linić predstavio pa povukao odluku o oporezivanju drugog dohotka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Linić doživio je još jedan poraz od HNS-a. Vlada se povukla i neće oporezivati drugi dohodak kako je to ministarstvo planiralo.

Ministar financija Slavko Linić odustao je od oporezovanja drugog dohotka. Zagrebački rektor zadovoljan je takvom odlukom Vlade. Profesorima se neće oporezovati dodatni prihodi s 40 posto. Ionako je situacija loša, kaže, i mnogi odlaze raditi u inozemstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Slika nije dostupna OPOREZIVANJE STUDENTSKIH PRIHODA Predstavnik studenata objasnio kako je došlo do ovakve situacije

'To je samo obustava jedne tendencije koji bi imao vrlo negativne i nesagledive posljedice za sustav. To je samo držanje statusa quo ali mi smo i u statusu quo u lošoj situaciji', rekao je Aleksa Bjeliš, rektor zagrebačkog sveučilišta.

 

Zadovoljni su i poslodavci. 'Taj dio društva trebao bi ponijeti ovu zemlju iz krize, ovaj srednji sloj menadžera, inžinjera, upravljača pojedinih odjela. Njih treba motivirati i nagraditi i dobra je vijest da im se ne uzima i da njihovi troškovi ne rastu', rekao je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

>>Vlada RH odustala od dodatnog oporezivanja honoraraca

 

Od većeg se oporezivanja odustalo jer koalicijski partner HNS nije htio podržati ovakvu odluku. Iako su prvo za nju digli ruku u Vladi, pa i u Saboru, onda su se pred usvajanje zakona predomislili. Vlada je zbog mira u koaliciji povukla sporni amandman.

'Smatram da je HNS imao dobre i kvalitetne argumente protiv, a isto tako da budem iskren, mislim da bi trebalo prethodno malo dugoročnije vidjeti poreznu politiku, ono za što se mi zalažemo a to je kompletna reforma', rekao je Milorad Batinić, saborski zastupnik HNS-a.

A ovo je posljednja u nizu nesuglasica među vladajućima. Malo, malo, pa iskrsne i problem oko poreza na nekretnine.Po tko zna koji put - opet su pokazali, da u koaliciji nedostaje komunikacije.

'To su normalne aktivnosti kada imate koaliciju, onda uvijek imate neke otpore nekim promjenama', rekla je Milanka Opačić, potrpedsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih.

Hoće li se oporezovati drugi dohodak Vlada će još razmatrati i analizirati. Jer osobe s većim primanjima, kažu, moraju imati i veće porezno opterećenje. No za sad, za oko 114 tisuća građana ostaje sve isto. Na drugu plaću i dalje će plaćati porez od 25 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene