Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na prijedlog ministra Krstičevića

Novčana nagrada za pilote: Pripadnici protupožarne eskadrile dobit će po 5.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici protupožarne eskadrile bit će novčano nagrađeni, doznajemo neslužbeno.

Piloti zračnih protupožarnih snaga za svoj angažman na požarištima ove požarne sezone dobit će nagradu u iznosu od 5.000 kuna, na prijedlog ministra obrane Damira Krstičevića, doznajemo neslužbeno.

Pročitajte i ovo Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..." Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama iz MORH-a od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 264 požara (90 u Šibensko-kninskoj, 83 Splitsko-dalmatinskoj, 73 u Zadarskoj,12 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2260 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 66 500 tona vode te je prevezeno 276 vatrogasca i pripadnika OS RH te 38 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene