Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor posjetila rodilje u Petrovoj

'Novac uložen u rodiljne naknade i dječji doplatak najbolje ulaganje u budućnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor danas je, na Novu godinu, tradicionalno posjetila rodilje u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb u Petrovoj ulici, gdje je u 8,20 sati rođeno prvo novorođenče u novoj godini.

Dječaka teškog 4000 grama i 53 centimetra dugog rodila je Alenka Ćubelić iz Zagreba.

Prilikom posjeta klinici u Petrovoj Kosor je izrazila nadu u nastavak populacijske politike u Hrvatskoj nazvavši ju ‘strateškim dokumentom’, te istaknula da je novac uložen u rodiljne naknade i dječji doplatak najbolje ulaganje u budućnost. ‘To je zapravo u konačnici ulaganje u hrvatsko gospodarstvo’, naglasila je.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u azerbajdžanu Horor u rodilištu: U požaru smrtno stradale četiri bebe Rodilište - 2 Što se događa? Niti jedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu: Gradonačelnik tvrdi kako se ono sustavno uništava s namjerom

>> Opačić u Sv. Duhu: Nećemo dirati porodiljne naknade

Kliniku u Petrovoj, dodala je, tradicionalno posjećuje svake godine kao najveću kliniku za porode i ‘simbol rađanja’ u Hrvatskoj.

‘Puno smo radili i ulagali u ovu kliniku, što treba i dalje, jer se usluga koja se ovdje pruža rodiljama i ženama je zaista na visokoj razoni’, zaključila je.

Posjet Petrovoj predsjednica HDZ-a iskoristila je da čestita Novu godinu svim građanima zaželjevši im ‘zdravlje, malo više zajedništva i uspjeh na referendumu 22. siječnja’. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene