Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplate nisu izvršene

Novac koji je predsjednica obećala dati u humanitarne svrhe još je na računu HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je obećano da će nova otići u humanitarne svrhe, on je još uvijek na računu HDZ-a.

Više od milijun kuna, koliko je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz proračuna dobila za kampanju, ali namijenila u humanitarne svrhe, još uvijek je na računu HDZ-a, doznaje Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima Ilustracija Izbori su sve bliže Političke stranke objavile financije: Nekima je baš dobro išlo

Predsjednica ga je uplatila HDZ-u koji je trebao novac uplatiti potrebitima. Donacija je obećana Domu za djecu u Nazorovoj, no uplata nije izvršena.

"Dom još nije dobio taj novac. Nama je očekivani iznos o kojem smo razgovarali s gospodinom Madžarom, savjetnikom Predsjednice, 300 tisuća kuna. Nadamo se da će to biti to", izjavila je za Dnevnik Nove TV ravnateljica Doma u Nazorovoj, Jasna Ćurković Kelava. Donacija je obećana i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Gornjoj Bistri. No, ni oni novac namijenjen za tu svrhu nisu dobili, potvrdili su za Dnevnik Nove TV.

'Skupila sam dane na bojišnici tako da sam ja isto veteran jednog drugog rata'

Milijun i 170 tisuća kuna, koliko je iz proračuna dobila za troškove izborne kampanje, Kolinda Grabar Kitarović odlučila je donirati u humanitarne svrhe. Podsjetimo, mjesec i pol dana prošlo je otkako su novčane naknade isplaćene. Tada je DIP obavio svoj dio posla. Kako bi izbjegla plaćanje poreza državi, što po zakonu nije sporno, Predsjednica je novac koji se nalazio na njezinom računu u međuvremenu uplatila na račun HDZ-a. Svoj račun je zatvorila prije dva tjedna, tvrde u Uredu predsjednice.

No, novac je i dalje na računu HDZ-a, i iako su dospjela sredstva bili obvezni donirati u humanitarne svrhe, nisu to učinili. Za kašnjenje imaju opravdanje – na upit novinarke, poručili su kako su tek danas dobili jasne upute o raspodjeli novca. Tvrde da će uplate realizirati u iduća dva tjedna. 70% od ukupnog iznosa uplatit će na tri adrese, a ostatak novčanih donacija, kako su rekli Dnevniku Nove TV, kada se definira prva sljedeća humanitarna prilika i oni kojima je to potrebno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene