Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakoni

Nova Vlada smanjila broj pomoćnika, ali povećala broj agencija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banski dvori s novim stanarima donijeli su i nova pravila. Milanovićeva vlada zbog toga je mijenjala i niz zakona kako bi postavila ljude za koje tvrde da mogu provoditi njihov program.

Upravo takav oblik političkih postavljanja, a to je pokazalo i istraživanje Dnevnika Nove TV povodom 100 dana Vlade, građani ne vole. Posljednji u nizu je zakon kojim ministri imaju pravo na odabir političkih savjetnika koji dolaze i odlaze s njima.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

U Vladi kažu da su svi ljudi imaju ugovore koji prestaju biti na snazi kada ministar podnese ostavku ili kada bude razriješen. Ministri premijera Milanovića odabrali su tako 35 političkih savjetnika koji s njima dolaze i odlaze. Nova Vlada ipak je smanjila broj političara koji dolaze i odlaze s premijerom. S Vladom  Zoran Milanović otići će 127 političara, dok je s bivšom premijerkom Jadranka Kosor otišlo njih 221.

Smanjenje šefova

Bitna stavka nove Vlade jest hitno smanjenje šefova. Naime, svaka je stranka donosila svoje kadrove, a ostalo je najviše šefova. 

Po ustroju ministri, zamjenici, pomoćnici i načelnici, najveći pad u šefovima jest u najnižem nivou, među načelnicima. nova je Vlada među njima smanjila 1553 šefa.

Nikle nove tri agencije

Veliki problem u državi jesu zavodi, agencije i fondove. Ima ih više od 70, na njih se troši novac kao što se izdvaja za dječje doplatke, a često se ne zna što većina agencija radi.

Najavili su smanjenje, ali nisu učinili ništa. Čak su osnovali tri nove agencije. Po treći put imamo Agenciju za investicije gdje radi 20 ljudi. Vlada je osnovala i Centar za investicije u kojem će posao naći 12 novih ljudi. Osnovan je i Ured za Hrvate gdje se raspisuje natječaj za 59 novih službenika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene