Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Za doprinos razvoju demokracije

Nova TV dobila nagradu Miko Tripalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagrada Informativnom programu za doprinos razvoju demokracije, ljudskih prava i slobode medija za 2009. godinu.

Nagradu dodjeljuje Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo koji je osnovan 2003. radi promicanja europskih demokratskih ideja, vrijednosti i kriterija u Hrvatskoj. Svečana dodjela nagrada održana je danas u Auli Sveučilišta u Zagrebu, a nagrade je dobitnicima uručio Stjepan Mesić, predsjednik Udruge centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo. Nagradu je dobio i portal Index.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Mirko Tripalo' HHO-a Rohatinski nagrađen za 'odlučnu obranu kune' Slika nije dostupna Iscrpno izvijestili Nova TV najdetaljnije pratila Sanaderovo svjedočenje

'Svojim prilozima i angažmanima novinara na terenu, ali i konkretnim akcijama, poput otvaranja javnih računa i telefona za pomoć teško ugroženim ili obespravljenim građanima, program Nove TV svakodnevno upozorava na teške prilike u društvu, ali i mobilizira javnost na izravan angažman u rješavanju tih problema' – istaknuo je predsjednik Upravnog odbora Centra Josip Kregar. U službenom obrazloženju nagrade stoji i to da Nova TV, kao nedržavna televizija, uspijeva javnosti predočiti aktualna zbivanja na visoko profesionalan način, izravnim prijenosima s mjesta događanja te angažmanom neovisnih sugovornika i stručnjaka u komentiranju političkih zbivanja i problema.

Nagradu Miko Tripalo u ime Nove TV preuzela je Iva Gačić, direktorica informativnog programa, riječima: 'Sloboda je divna stvar, ali i velika odgovornost. Jednako kao što je i ova nagrada kojoj se mi na Novoj TV vrlo radujemo i na kojoj smo zahvalni. Naš rad odlično je opisan u obrazloženju odluke i te vrijednosti nastavit ćemo promovirati i dalje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene