Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko turističko spajanje

Ujedinjuju se dva jaka hrvatska hotelijera i odmah radnicima nude uvjete koje neće moći odbiti

Nova turistička kompanija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Nova turistička kompanija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nova turistička kompanija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Porečka Plava laguna i umaški Istraturist u novu turističku godinu ulaze pod istom kapom. Tako pripojene postaju jedna od najvećih hrvatskih turističkih kompanija koja će upravljati s četiri resorta i devet kampova. Kao i svi, radnike ne pronalaze lako, ali našli su načina kako ih privući. Nude primamljive uvjete koji s novom godinom, kažu, uključuju i kolektivnu povišicu.

Nakon silnih poslova na određeno mesaru Bojanu se nakon dvije godine u hotelu osmjehnuo željeni ugovor.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti

''Zaposlen sam već dvije godine i ponuđeno mi je već za iduću sezonu za stalno, stalni radnik'', rekao je Bojan. Zaposlenje na neodređeno jednako sigurnost.

Nakon smjene generacije u hotelu isti takav ugovor potpisao je i glavni kuhar Ratko. ''Naslijedio sam od bivšeg chefa koji je otišao u mirovinu dosta dobru ekipu, plus novi mladi i uspije se napraviti dobro '', kaže Ratko.

Bez radnika se, znaju, ne može. Valja im zato ponuditi uvjete koje neće moći odbiti. Radnicima će tako s početkom godine povećati plaće, a 10% ukupnog budžeta potrošit će na izgradnju smještaja za radnike. 150 potpuno novih soba.

''300 naših radnika će imati smještaj u potpuno novim kapacitetima i kupit ćemo još 60 mobile homeova sukladno zahtjevima za smještaj radnika'', rekao je Neven Staver, član uprave Plave lagune.

Od ukupno tri tisuće zaposlenih, polovica će dobiti trajni ugovor s kompanijom. ''Povećat ćemo materijalna prava radnika. U prosjeku će u ukupnosti na razini kompanije doći do povećanja iznad 7%'', rekao je Neven Staver, član uprave Plave lagune.

Za iduću godinu, najveći budžet u povijesti tvrtke - 65 milijuna eura ili gotovo pola milijarde kuna. Uložit će u hotel, 309 potpuno novih ključeva. Obnovit će kamp i suiteve hotela.

''Analizirat ćemo prilike, ali naš fokus je na onome na čemu radimo posljednjih godina, a to je ulaganje u tvrtku. Ideja je i dalje ulagati i podizati kvalitetu'', rekao je Davor Lukšić, investitor, predsjednik NO Plave lagune.

A sve porezne uštede temeljem novih Vladinih mjera također će, kažu, ići u korist radnika. S novim brendom i jasnim ciljevima već kreću osvojiti 2018.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene