442188
442188
442188
442188
442188

KREĆU NOVA PRAVILA Doznajte koja su vam se prava povećala

  • , 04.07.2016., 08:51
  • Autor:
  • komentara

Korisnici interneta, mobitela, televizije i ostalih elektroničkih usluga od danas dobivaju veća prava.

 
 
 
 
Nova pravila za operatore (Video: Dnevnik Nove TV)
Nova pravila za operatore (Video: Dnevnik Nove TV)

Gospođi Milici različiti operatori više su puta nudili potpisivanje ugovora preko telefona. No ona je bila oprezna, a odsad je tu i dobra vijest za sve korisnike usluga operatora iz HAKOMA.

"Puno ljudi je bilo prevareno, potpiše i onda dvije godine ne može ništa", rekla nam je gospođa Milica, koja se prije toga i sama opekla kada je pristala uzeti mobilnu tarifu o kojoj nije dovoljno znala.

"Dok sam njima platila razgovore, došlo me je barem onoliko kolIko su oni rekli da će biti jeftinije - toliko je bilo skuplje", kaže ona.

Da bi se ovakvi slučajevi što rjeđe ponavljali, HAKOM od ponedjeljka mijenja pravila igre.

Prva novina je ta da će ugovor sklopljen preko telefona ili interneta operator morati slati na kućnu adresu korisnika.

"Korisnicima se u tom slučaju pruža mogućnost da dodatno razmisle i da, ukoliko stvarno nisu zadovoljni ili se predomisle, mogu tu uslugu otkazati u roku od 14 dana otkad zaprime obavijest od operatora", naglašava Gordana Kulišić iz HAKOM-a.

Isporuka elektroničkih uređaja prilikom ugovaranja pretplate moći će se obaviti samo na kućnu adresu. Time HAKOM želi spriječiti prijevare.

HAKOM je uočio i brojne slučajeve u kojima je operatorima trebalo predugo da otklone kvar na opremi, pa od danas postrožuju pravila.

Kvarove na routeru, modemu i ostaloj opremi operator vam je dužan ukloniti u roku od 5 dana. U suprotnom, imate pravo na besplatan raskid ugovora i umanjenje računa za taj mjesec.

Od 2017. HAKOM uvodi i nova pravila oko brzine interneta. Ukoliko operator ne bude mogao isporučiti 70 posto maksimalne ugovorene brzine, korisnicima će osim raskida ugovora moći ponuditi i - popust na uslugu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se