Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio optužbe

Nova afera ministra Barišića? Je li plagirao samog sebe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Đikić i Jure Zovko optužili su ministra Pavu Barišića za "autoplagijat".

Prof. dr. sc. Ivan Đikić i prof. dr. sc. Jure Zovko optužili su ministra prof. dr. sc. Pavu Barišića da je prilikom izrade svoje doktorske disertacije na Sveučilistu u Augsburgu prekršio akademsku proceduru.

Pročitajte i ovo Barišić bez isprike (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ne planira se ispričati Đikić odgovorio na premijerov poziv za "osobnom isprikom" Barišiću Slika nije dostupna Gotova stvar Đikić reagirao na odluku Sveučilišta u Augsburgu u slučaju Barišić: "Prihvaćam njihovu odluku i ne želim ulaziti u razloge"

Barišiću predbacuju da je plagirao samoga sebe tako što je dijelove svoje doktorske disertacije iz 1989. prethodno objavio kao članke u znanstvenim časopisima.

"Ta je optužba posve besmislena zato što ministar Barišić nije prekršio nijednu odredbu iz pravilnika Augsburškog sveučilišta, koji dopušta prethodno objavljivanje dijelova doktorske disertacije. Usto je svoju disertaciju napisao boraveći u Augsburgu 1987. - 1989. i pod neposrednim nadzorom svojega sveučilišnog mentora prof. dr. sc. Arna Baruzzia, koji je odobrio objavljivanje svih članaka nastalih u postupku njezine izrade. Štoviše, jedan od tih članaka objavljen je u poznatom časopisu Philosophisches Jahrbuch, koji je uređivao sam prof. Baruzzi.

Pojam »autoplagijata« koji uvode prof. dr. sc. Ivan Đikić i prof. dr. sc. Jure Zovko te ružno svjetlo koje njihova optužba baca na ugledno Sveučiliste u Augsburgu nažalost nimalo ne pridonose afirmaciji hrvatske akademske zajednice", navodi se u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U Saboru se danas održava rasprava o povjerenju ministru Barišića.

Cijelu izjavu ministra Barišića pročitajte u nastavku:

Izjava by Anonymous vLUGzr on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene