Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višestruko preplaćen posao

Nova afera: Direktor HAC-a namjestio natječaj prijatelju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smjenu HAC-ova direktora održavanja Milana Stankovića predložio je član Uprave zbog sumnje da je namjestio natječaj.

Danas bi trebala biti održana sjednica Uprave Hrvatskih autocesta, na kojoj bi se trebalo raspraviti o smjeni direktora Sektora održavanja Milana Stankovića, a na prijedlog člana Uprave Narciza Delsasoa, piše Jutarnji list. A sve zbog navodnih malverzacija u natječaju za izradu prometnog elaborata privremene regulacje prometa za potrebe razminiranja i pretraživanja područja uz autocestu A3 i A1.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> HAC spreman za provođenje zimske službe

Prema pisanju Jutarnjeg lista, zahtjev za smjenu Delsaso temelji na iskazu šefa Odjela prometa HAC-a, koji u svojoj pismenoj izjavi tvrdi da je natječaj namješten za tvrtku ZG Projekt. Navodno mu je Stanković rekao da upit pošalje isključivo u tvrtku ZG Projekt, čiji bi direktor dao još dvije adrese na koje bi se poslale preostale dvije ponude, stoji u pismenom iskazu.

'Ne postoji nijedan razlog za moju smjenu. Šefu sektora prometa nikad nisam naložio da zove direktora ZG Projekta koji će mu reći koje još tvrtke mora pozvati na natječaj. U slučaju ovog natječaja provedeno je sve po propisu i sve je odobrio gospodin Delsaso', kazao je za Jutarnji list Milan Stanković.

Ponude su otvorene 13. rujna, a tvrtka ZG Projekt dala je najnižu i to u iznosu od 55 tisuća kuna plus PDV. Takvi su radovi u prošlosti koštali između 10 i 20 tisuća kuna. ZG Projekt ima dugogodišnju suradnju s HAC-om na prometnim projektima, piše Jutarnji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene